Tek.no

Nyhet

OnePlus avslutter kvinnediskriminerende fotokonkurranse

Mobilprodusent ba jenter om å ta bilde av seg selv med firmalogoen på kroppen.

13 Aug 2014 10:40

Den kinesiske mobilprodusenten OnePlus er i hardt vær. På grunn av problemer med å få produsert nok av selskapets nye toppmodell, OnePlus One, har du til nå vært nødt til å ha en invitasjon for å få lov til å kjøpe telefonen. Invitasjonene er blitt delt ut gjennom ulike konkurranser, eller ved at du får en invitasjon fra noen som allerede har kjøpt telefonen.

Slik presenterte OnePlus konkurransen, før den ble trukket.Foto: OnePlus

Selskapets siste konkurranse viste seg imidlertid å være lite gjennomtenkt. I en konkurranse OnePlus kalte «Ladies First» oppfordret de alle kvinner til å tegne OnePlus-logoen på kroppen sin, eller på et papirark, ta et bilde av seg selv, og legge det ut i et forum på OnePlus' nettsider. De kvinnene som fikk flest «likes» skulle motta en gratis t-skjorte og en invitasjon til å kjøpe telefonen.

Ett av de få seriøse bidragene som kom inn til konkurransen.

Kvinnediskriminerende

De negative reaksjonene på konkurransen lot ikke vente på seg. Det kom riktignok inn enkelte reelle bidrag, men svært mange av bidragene var åpenbart laget i Photoshop – gjerne av menn som var utestengt fra å delta.

Andre bidrag viste kvinner som protesterte mot konkurransen.

Nå innrømmer OnePlus at konkurransen var lite gjennomtenkt, og har avsluttet konkurransen.

– Kvinner utgjør halvparten av verden, og vi ønske å hjelpe dem med å bli mer involvert i teknologi. Vi har forstått at konkurransen vår var smakløs, og har derfor trukket den. Alle deltakere vil bli kontaktet for å få premier. Vi ber om unnskyldning, og vil justere kursen i fremtiden. Samtidig vil vi gjerne høre dine tilbakemeldinger på hvordan vi på en bedre måte kan få kvinner mer involvert i teknologi, heter det i en offisiell uttalelse fra selskapet.

I april fikk OnePlus kritikk for en annen konkurranse, hvor de oppfordret brukerne til å spille inn en video av seg selv når de knuste sin gamle smartmobil i bytte mot en ny OnePlus One-mobil. Mange mente dette var lite miljøvennlig, og at det var galskap å knuse en fullt brukbar toppmodell i stedet for å selge den eller gi den bort.

Her kan du lese mer om telefonen:
Lanserte billig og heftig toppmodell »

Hva mener du om konkurransen? Var det greit, eller ikke? Syng ut i forumtråden under.

(Kilder: Cnet, Techcrunch, Droid-Life, OnePlus)

Les også
Kinesiske myndigheter lekket OnePlus 2
Les også
Du kan være med på OnePlus-lansering fra sofaen
Les også
OnePlus One: Denne gir mye mer for pengene enn Galaxy S5
Les også
Nvidias nye mobilbrikke knuser alle konkurrentene
Les også
OnePlus lanserer billig og heftig toppmodell
annonse

Les også