Til hovedinnhold

Du kan være med på OnePlus-lansering fra sofaen

Om én måned lanserer selskapet sin nye toppmodell – i VR.

Teknolanseringer foregår ofte i store saler og arenaer verden rundt, med noen tusen i salen, som vanligvis er journalister eller ansatte og forretningsforbindelser av produsenten. Nå har selskapet OnePlus annonsert at oppfølgeren til OnePlus One er på vei. Når den kreativt døpte OnePlus 2 skal lanseres den 27. juli lover selskapet at du skal få være med opp på scenen.

Nettstedet Androidguys.com melder nemlig at selskapet tar i bruk VR-teknologi for å strømme lanseringen av den nye modellen, og har du et sett enkle VR-briller til mobiltelefonen din kan du være med. Herunder går ting som Google Cardboard og liknende, og OnePlus jobber dessuten med å lage sin egen, spesialdesignede Google Cardboard for lanseringen. Foreløpig er ikke denne klar.

Sendingen begynner klokken 9 på formiddagen norsk tid, og vi regner med at det vil bli mulig å se den som en ordinær videostrøm også, selv om selskapet så langt har snakket mest om VR-dekningen.

Originalen, OnePlus One ble en voldsom suksess for produsenten, selv om den bare kunne kjøpes med invitasjoner og selskapet gikk på flere markedsføringsblemmer underveis. Foto: OnePlus

Får heftig, men omdiskutert systembrikke

Forrige generasjon OnePlus ga svært mye ytelse for pengene, selv om den slett ikke var lytefri. Så langt har selskapet vist frem noen av spesifikasjonene for den nye OnePlus 2-telefonen. Og den blir neppe noen sinke.

Selskapet har nemlig valgt ut Qualcomms nyeste utgave av Snapdragon 810, akkurat som Sony gjorde med Xperia Z3+.

Originalen er kanskje Qualcomms aller mest omdiskuterte systembrikke, med påstander fra testere om at den blir varm og klokker seg ned, og derfor ikke yter godt nok. Qualcomm selv har hele veien hevdet at brikken er lytefri. Men de har altså sluppet en oppdatert variant som har fått navnet Snapdragon 810 v2.1. Det er verdt å få med seg at Qualcomm innimellom oppdaterer brikker midtveis i levetiden, og ved flere anledninger har de byttet navn på hele serier mens de har vært i salg.

Bedre ytelse og mindre varme?

Testerne i Anandtech har vært blant Qualcomms hardeste kritikere på denne fronten, og de har gjort en grundig sammenlikning av ytelsen fra de første 810-brikkene på markedet og denne nye brikken. LG G Flex 2 og HTC One M9 er eksempler på modeller som kjører Snapdragon 810 V2.0. Modellen som bærer 1.0-navnet skal ikke ha kommet i salg.

Sonys nye Xperia Z3+ kjører også Snapdragon 810 V2.1 og er en av markedets raskeste telefoner. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Ytelsen ser ut til å ha gått opp over hele fjøla. Grafikkdelen har fått noen prosent høyere klokkehastighet, og minnebåndbredden har gått opp. Der de eldre 810-brikkene skrudde ned hastigheten så fort brikken ble varm, ser det ut til at den nye utgaven gjør det i mindre grad, selv om det fortsatt gjøres.

Det er altså denne nyeste utgaven av Snapdragon 810 som havner i OnePlus 2, og selskapet annonserer også at den kjører ved 1,8 GHz, som er en noe lavere klokkehastighet enn den har i Sonys Xperia Z3+, der de raskeste prosessorkjernene tusler og går med 2 GHz klokkehastighet. Akkurat hva dette betyr for den praktiske ytelsen er foreløpig uklart.

Får ny og etterlengtet USB-kontakt

En oppgradering mange brukere nok vil sette pris på, og som kan gi OnePlus et lite overtak, hvis de er raske, er innføringen av USB Type-C-kontakt. Den lille pluggen er svært viktig, siden det er den første, standardiserte, USB-varianten som kan settes inn begge veier, akkurat som Apples Lightning-plugg. Det er ventet at Type-C-pluggen vil ta over svært raskt på grunn av flere åpenbare fordeler. Men om OnePlus timer slippet sitt riktig, kan de ha et lite forsprang på flere konkurrenter.

Les alt om den nye USB-kontakten og alle fordelene i denne guiden (Tek Ekstra) »

Foreløpig er det lite annet som er kjent om telefonen, men ryktene vil ha det til at den får en 5,5 tommer stor skjerm med 1440p-oppløsning. På innsiden skal den ha 4 gigabyte RAM og et batteri på 3300 mAh. Det sies også at kameraet kan få 16 megapikslers oppløsning, og at telefonen denne gangen vil bli bygget i metall.

Nyhetene og ryktene omkring OnePlus 2 har ført til mange spekulasjoner om prisen for den nye modellen. Selv om produsenten hevder seg sint over disse spekulasjonene på sine nettsider, medgir de likevel at de betaler vesentlig mer for Snapdragon-brikken de bruker denne gang enn for den som sitter i forrige modell.

Les testen av originale OnePlus One her »

(Kilder: OnePlus, techradar.com, androidguys.com, anandtech.com)

Les også
Nye rykter om en av høstens viktigste mobiler – Sony Xperia Z5
Les også
Kinesiske myndigheter lekket OnePlus 2
Les også
Sony Xperia Z3+: Xperia Z3+ har mer muskler og færre lokk
Les også
I morgen kan du kjøpe OnePlus One uten invitasjon
Les også
OnePlus One selger i bøtter og spann
Les også
OnePlus One: Denne gir mye mer for pengene enn Galaxy S5
Les også
Entusiasttelefon eksploderte i lommen
Les også
OnePlus avslutter kvinnediskriminerende fotokonkurranse
annonse