Nyhet

OnePlus One selger i bøtter og spann

Selv om de bruker en omdiskutert salgsmodell.

Tidligere i år fikk vi vite om et selskap kalt OnePlus, og mobiltelefonen de lanserte, One, fikk oss til å heve både ett og to øyenbryn. Telefonen var nemlig spekket til å koste langt mer enn prislappen antydet, noe som igjen har ført til at den har blitt et populært produkt, melder Forbes.

Det er en av gründerne av selskapet, Carl Pei, som nå har snakket med nettstedet, og som kan fortelle at salget har gått over all forventning. Det til tross for at salgsmodellen de har brukt er utenom det vanlige.

Måtte ha invitasjon for å bestille telefonen

Det å bestille seg en OnePlus One-mobil har ikke bare vært enkelt. Selskapet har nemlig i all hovedsak valgt å selge mobiltelefonen via et slags invitasjonssystem. Denne invitasjonen kunne du sikre deg via blant annet omstridte konkurranser.

OnePlus One.Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

Grunnen til at de har valgt å gjøre det på denne måten skal ifølge selskapet være for å ikke bli overrumplet av antall bestillinger i forhold til hva de klarer å produsere. Likevel kan de nå avsløre at de hittil har solgt over en halv million enheter, og samtidig regner de med å selge over én million enheter kommende år.

Med andre ord vil selskapet forsiktig åpne opp dørene sine mer med tiden, slik at det antageligvis blir enklere å få tak i telefonen uten å måtte være avhengig av en invitasjon.

Toppmodell til «halv pris»

En av grunnene til at denne telefonen har solgt godt er kombinasjonen av kraftig maskinvare og pris. Da vi testet telefonen tidligere i går, koster One-modellen oss omlag 2700 kroner etter at moms og andre avgifter var betalt.

Til prisen får du en mobil som kan måle krefter med langt dyrere telefoner. OnePlus One har blant annet mye av den samme maskinvaren under panseret som for eksempel Sony Xperia Z3, som er blant de aller beste mobiltelefonene på markedet.

Vil du lese mer om denne telefonen?
Her kan du lese hele testen av OnePlus One »

(Kilde: Forbes)

Les også
OnePlus 2 er lansert
Les også
Du kan være med på OnePlus-lansering fra sofaen
Les også
I morgen kan du kjøpe OnePlus One uten invitasjon
Les også
Disse mobilene kommer i butikkene i november
Les også
Kommer Xbox One «Slim» snart?
Les også
OnePlus One: Denne gir mye mer for pengene enn Galaxy S5
annonse