Til hovedinnhold

Ti ganger raskere enn PC-veksten på 80-tallet

Android- og iOS-mobiler selger i bøtter og spann.

Salget av mobiltelefoner basert på Apples iOS- eller Googles Android-plattform går strykende om dagen; faktisk så bra at folk tar i bruk mobiltelefoner basert på disse operativsystemene raskere enn noen annen teknologi for forbrukermarkedet.

Ifølge analyseselskapet Flurry vokser Android- og iOS-baserte smartmobiler hele ti ganger raskere enn PC-revolusjonen på 80-tallet, dobbelt så raskt som 90-tallets internett-eksplosjon og tre ganger raskere enn dagens vekst i bruk av sosiale nettverk.

Disse landene hadde den største veksten i antall aktive enheter med iOS eller Android.Foto: Flurry

640 millioner enheter

Flurry leverer et analyseverktøy som brukes av svært mange apputviklere, og kan på den måten følge bruken av mobilapper over hele verden. Ved å analysere data fra mer enn 200.000 apper har Flurry estimert at det totalt var mer enn 640 millioner iOS- og Android-enheter i bruk i juli 2012.

Det er USA og Kina som har flest aktive enheter med iOS og Android. Kina har den største veksten, og har vokst med hele 100 millioner aktive enheter bare i løpet av det siste året. Veksten er på hele 401 prosent fra juli 2011 til juli 2012.

Samtlige fire av de såkalte BRIC-landene (Brasil, Russland, India og Kina) ligger på topp ti-listen over land med størst vekst i bruk av smartmobiler.

Høy mobiltetthet i Norge

Flurry har også målt mobiltettheten i forhold til befolkningen i de ulike landene. Det landet med høyest mobiltetthet i verden, er Singapore. Der har 92 prosent av befolkningen mellom 15 og 64 år gammel en smartmobil. Så kommer Hong Kong på andreplass med 87 prosent og Sverige på tredje plass med 86 prosent.

Norge er på 10. plass, med 74 % mobilpenetrasjon, like bak Danmark og Storbritannia.

Du finner hele rapporten hos Flurry.

Også Gartner har laget en oversikt som viser at smarttelefonsalget øker kraftig: Kraftig vekst i Android-salget

Mobiltettheten er større i Sverige enn i Norge, ifølge tall fra Flurry.Foto: Flurry
annonse