Til hovedinnhold

Gidder ikke vente mer enn to sekunder

Trege nettsider gjør at vi dropper nettshoppingen fra nettbrett.

iStockphoto

Irriterer du deg over at nettsider laster for tregt på iPad eller Android-nettbrett? Da er du ikke alene.

I en fersk undersøkelse som er gjort av programvareleverandøren Compuware går det frem at hele 46 prosent av brukerne oppgir at nettsteder er så langsomme på nettbrett, at de heller velger å gå et annet sted. Undersøkelsen er gjort blant 2 033 brukere i USA, Japan, Storbritannia, Tyskland, Frankrike og India.

Undersøkelsen viser at de som bruker nettbrett til netthandel stiller høyere krav til nettstedenes ytelse enn de som bruker andre typer enheter, som en PC.

Og det må gå fort. 69 prosent av de spurte sier at de er forberedt på å vente maks to sekunder på at nettsiden skal komme opp. 70 prosent mener at nettstedet må lastes like raskt på et nettbrett som på en PC, helst enda raskere.

Går til konkurrenten

Fire av ti brukere oppgir at de har opplevd problemer med nettstedene de har forsøkt å nå via nettbrettet sitt. Av disse rapporterer to tredjedeler problemer med langsomme lastetider, og mer enn fire av ti har opplevd at nettsiden har krasjet eller at funksjoner på siden ikke har fungert.

Hvor mange ganger ville du forsøkt å laste inn en nettside på nytt på nettbrettet ditt? De færreste vil prøve mer enn to ganger, viser undersøkelsen.

– Både forbrukere og bedrifter bruker nettbrett i stadig større utstrekning. Både for å surfe på nettet og for å ha oversikt over sosiale nettverk, men også for å håndtere kritiske bedriftsapplikasjoner som gjør de ansatte mer produktive og som kan øke bedriftens inntekter. Resultatet fra undersøkelsen viser at mange nettsteder og nettbutikker ikke møter brukernes krav til ytelse. Brukere av nettbrett er dessuten ofte villige til å bruke flere penger online, slik at de bedriftene som ikke tilfredsstiller kravene og forventningene deres risikerer å miste inntekter på disse kundene, sier Pål Christoffersen, regionssjef for Compuware i Norden.

35 prosent av de spurte oppgir at de ikke er interessert i å besøke et nettsted som yter dårlig på et nettbrett fra en annen enhet, som en PC eller mobiltelefon. Det betyr at hvis brukeren får en dårlig opplevelse på nettbrettet, har du mistet denne brukeren.

Forrige uke skrev Google-sjef Jan Grønbech i en kronikk på TU.no at norske bedrifter er altfor dårlige på å tilrettelegge sine nettsider til den nye mobile hverdagen: Norske bedrifter er mobilsinker.

Her kan du lese hele undersøkelsen: Engaging the tablet user

Les også: Mobilveksten ti ganger raskere enn 80-tallets PC-vekst

annonse