Til hovedinnhold

Norges mest populære mobiler

Det finnes et stort utvalg av mobiler på det norske markedet. Du kan velge mellom både trykkfølsomme, mobiler som er designet for musikk, spesiallagde kameramobiler og enkle mobiler som selges for en billig penge. Men hvilke mobiler kjøper nordmenn flest av. Vi har hørt med norske butikker hva de har solgt mest av den siste tiden.

Glade i gode funksjoner

Skal vi tro informasjonen vi har fått fra butikkene er nordmenn glade i funksjonsrike mobiler og det er ikke alltid prisen er det viktigste når vi kjøper mobiler. Salgstallene viser at vi ikke nødvendigvis er sparsommelige når vi kjøper mobil.
Hos Elkjøp kan de melde at Nokias mobil N95 8GB er en soleklar favoritt blant deres mobilkunder. Denne mobilen gir deg både GPS og gode multimediefunksjoner. Dette er noe nordmenn viser seg å sette pris på ifølge kommunikasjonsrådgiver hos Elkjøp, Christian Brekke. Nokia ligger derimot ikke alene på topp. Også Sony Ericsson hadde et bra salg hos Elkjøp med sin musikkmobil W595. Denne mobilen, som har en prislapp på rundt 2.200 kroner og har de fleste funksjoner du bør forvente av en mobiltelefon i våre dager. Det store ankepunktet i vår test var at mobilen mangler inngang for minijack. Det har likevel ikke stoppet nordmenn fra å kjøpe denne mobilen.
Les test av Nokia N95 8GB her.
Les test av Sony Ericsson W595 her.

Klassiske modeller går godt

N95 og W595 er derimot ikke de eneste mobilene som selger godt. Hos PC-produsenten og nettbutikken Multicom kan de melde at Nokias modell 6300 og E51 har solgt svært godt. Nokia 6300 er en rimelig mobil som ifølge vår test fra 2007 gir deg mye for pengene. At mobilen har vært i handelen en stund demper derimot ikke salget. Det er tydelig at norske mobilkunder som satser på rimelige mobiler liker de klassiske utgavene. Nokia E51 har også vært i handelen siden 2007, men selger fortsatt godt hos Multicom. Denne mobilen er i utgangspunktet en proffmobil, men det er tydelig at norske mobilbrukere liker funksjoner som radio, mulighet til å koble opp mot trådløse nettverk og kjapp surfing på mobilt bredbånd.
Les vår test av Nokia 6300 her.
Les mer om Nokia E51 her.


Hverken Nokia E51 eller 6300 ligger spesielt høyt i pris. Den trykkfølsomme mobilen HTC Touch HD ligger derimot på over 6.000 kroner, likevel melder Multicom at også denne mobilen er svært populær blant deres kunder.
Les test av HTC Touch DH her.

Prisen ikke alltid viktigst

Også hos nettbutikken PS er HTCs mobiler svært populære. Her er det derimot ikke Touch HD som topper listen derimot selger HTC Diamond best blant butikkens mobilutvalg på tross av en pris på over 4.000 kroner. Det er tydelig at prisen ikke alltid er det viktigste når nordmenn kjøper mobil.
Les test av HTC Diamond her.


Netbutikken Komplett melder på sin side at Nokia N85 er storselgeren blant deres mobiler i 2008. Så langt i 2009 ser det derimot ut til at Nokia 6300 og Sony Ericsson C905 troner på toppen.
Les test av Nokia N85 her.
Les test av kameratelefonen Sony Ericsson C905 her.
Hos Expert var det derimot Sony Ericsson K810i som solgte best i 2008. Denne kameratelefonen er arvtakereen til K800i som også solgte godt hos Expert og vant flere priser for sin funksjonalitet.
Les test av Sony Ericsson K810i her.

Populær Acer Aspire One

Det er ikke bare mobiler som selger godt hos butikkene. På tross av dystre forventninger og finanskrise kjøper nordmenn fortsatt nye kameraer, TV-er og datamaskiner. Spesielt har salget av minimaskiner gått unna. Her melder så og si samtlige butikker at Acer Aspire One har solgt best.

Komplett skiller seg derimot ut og kan melde at konkurrenten Asus Eee 1000H har solgt noe bedre blant deres kunder. De presiserer derimot at tallene for salget av minimaskiner er noe uoversiktlige med henhold til popularitet. Noen av maskinene har vært til salgs lenge, mens andre nettopp har kommet på markedet.

Ellers flere butikker godt salg av både Canon EOS 450D og Nikon D60 blant speilreflekser. Hos Expert har kompaktkameraet Casio Z80 og videokameraet JVC MG330 gjort det bra mens Komplett melder at Canons Ixus kameraer selger godt hos dem både i fjor og så langt i år.

Nordmenns hjertebarn i 2008

Det produktet som samtlige produkter nevner som blant sine mest populære er TV-er over 40-tommer. Elkjøp på sin side fremhever 42-tommere som spesielt attraktive, mens Multicom melder godt salg av også 46-tommere. Også hos Expert ser de en klar tendens til at TV-kunder velger apparater over 40 tommer til fordel for mindre skjermer. Her har utvilsomt overgangen til digital-TV og lanseringen av flere HD-kanaler spilt inn. Nordmenn liker tydelig å se på bilder med høy kvalitet i stort format. Vi holder oss likevel på et prismessig sett anstendig nivå når vi kjøper TV. Det er få av de mest populære skjermene butikkene melder at de selger som ligger mye over 10.000 kroner i pris.


Andre produkter som har solgt og selger godt blant nordmenn ifølge butikkene:
Ipod Nano.
Playstation 3.
Nintendo Wii.
Eksterne harddisker.
TV med innebygd mottaker for bakkenett.

Mer om
annonse