Til hovedinnhold

Norges mest populære produkter

På tross av dystre salgsforhåpninger, nedgangstider og finanskrise, så kjøper fortsatt nordmenn elektroniske produkter. Her er produktene som solgte best i året som gikk ifølge butikkene selv.

Glade i minimaskiner

Minimaskiner kom på markedet i fjor og alle butikkene melder om svært gode salg av slike maskiner. På tross av et stort utvalg så var det i mange butikker Acer Aspire One som solgte best. Både Elkjøp, Komplett, Euronics og Multicom melder at disse maskinene solgte godt. Hos Komplett solgte derimot ikke denne maskinen best, her var de Asus 1000H som går av med seieren som mest populære maskin. Asus EEE solgte også godt hos PS, men kommer her likt med MSI Wind på statistikken. Nettbutikken bemerker samtidig at de har hatt et stort fokus på nettopp disse produktene i tiden før jul. Hos Expert melder de at Asus EEE 901 gikk av med seieren som mest solgte maskin og Multicom melder også godt salg av sin egen maskin Multicom Alishan med 7 tommer skjerm.

Populære kameraer

Nordmenn er også glade i nye kameraer. Flere av butikkene vi har snakket med sier at speilreflekskameraene Canon EOS 450D og Nikon 60D begge er populære produkter. Blant kompaktkameraene er det ofte Canon Ixus nordmenn går for, spesielt Komplett bemerker at kameraene Ixus 85 og Ixus 970 solgte godt både i 2008 og hittil i 2009. Hos Expert har de også solgt mange utgaver av kompaktkameraet Casio z80.

Stor variasjon blant mobilkjøpere

Når det gjelder mobiler viser derimot nordmenn langt større variasjon på hva de kjøper. Hos Expert var det Nokia N95 som var den store slageren, mens Sony Ericssons musikkmobil W959 ender på en 2. plass. Hos Komplett var det derimot Nokia N82 som solgte best. Multicom sine kunder gikk for Nokias klassiske 6300 og businessmobilen E51, men her viser samtidig også mange kunder stor interesse for den noe dyrere HTC Touch HD. PS sine kunder ga derimot alt og gikk for HTC Diamond. Expert sine kunder viste litt mer måtehold og her gikk flest kunder for Sony Ericsson sin kameramobil k810i. Av mobilutvalget er det tydelig at nordmenn er glade i mobiler med gode funksjoner, og om funksjonene er gode nok så går vi heller ikke av veien for å punge ut for gleden.

Norges mest populære produkt

Derimot var det hverken mobiler, kameraer eller minimaskiner det har blitt solgt mest av i norske butikker det siste året. Det er tydelig at slukkingen av det digitale bakkenettet og overgangen til digital-TV har vært til inspirasjon for mange. Flatskjerm er nemlig det produktet flest nordmenn har vært på jakt etter den siste tiden. Ifølge butikkenes oversikter er det forskjellige merker som er populære hos de enkelte. Hos Multicom gikk Sony av med seieren, mens Panasonic ledet an salget hos Expert. Komplett melder derimot godt salg av Samsung. Felles for de alle er at kunder flest går til anskaffelser av TV-er over 40 tommer, og de aller fleste satser på å ta med seg en 42 tommer TV hjem. Dette er klart det produktet nordmenn flest har anskaffet seg den siste tiden.

- Generelt ser vi nå at flatskjermer omkring 40 tommer er det største segmentet. 32” er for puslete og taper terreng til fordel for 40” og oppover, påpeker Nils Erlimo fra Expert.

Det er tydelig at nordmenn vil ha større bilde når de får tilgang til høyere kvalitet på bildene de kan ta inn. At flatskjermene falt kraftig i pris i året som gikk kan nok også ha påvirket kjøpelysten hos mange. Men de store summene brukte vi ikke på TV. Ingen av de mest populære modellene hos butikkene var priset mye over 10.000 kroner.


Euronics kan også melde at det ikke bare er selve apparatene som selger. Deres desidert mest populære produkt gjennom året som gikk var mottakeren Grundig DTR8720 for Riks-TV. Denne har gått svært godt hos elkjedens kunder. Samtidig ser de en sterk økning i kunder som ønsker TV med innebygd mottaker.

Andre produkter som var, og fortsatt er, populære i Norge:
Ipod Nano.
Playstation 3.
Nintendo Wii.
Eksterne harddisker.
TV med innebygd mottaker for bakkenett.

Les også
Stor guide: Bør du ha mediesenter?
Les også
Expert satser stort på kvinner
Les også
Dette tok du opp på PVR
Les også
Nye minimaskiner med Windows 7
Les også
Minimaskin med mye batteri
Les også
Norges mest populære mobiler
Les også
Prisfall på forbrukerelektronikk
Les også
Holder det med en enkel TV?
Les også
Kastet du denne i søppla?
Les også
Kaffe og flatskjerm er salgsvinnere
Mer om
annonse