Til hovedinnhold

Samsung: – 3D er ikke dødt

TV-giganten har fremdeles tro på 3D-TV-er.

Pincasso/Shutterstock.com

Helt siden 3D-TV-er ble introdusert er det tydelig at TV-produsentene har vært mer begeistret for teknologien enn forbrukere, som aldri helt har omfavnet konseptet.

For noen år siden uttrykte blant andre Sony stor optimisme på vegne av 3D-TV-ene, men siden den gang har satsingen på 3D-innhold dabbet av og teknologiens undergang blitt spådd, mens fokuset har skiftet til OLED-TV-er og 4K-standarden.

Samsung har ennå troen

Likevel er 3D-teknologien fremdeles høyst til stede på markedet, og nå har faktisk også TV-giganten Samsung ytret en betryggende støtteerklæring til den stereoskopiske funksjonaliteten.

Overfor nettsted Trusted Reviews sa produktsjef for Samsungs TV-avdeling, Dilen Thakrar, at verken de eller forbrukerne på noen måte har gitt opp 3D-TV-teknologien.

– 3D er en funksjon som forbrukere liker å benytte seg av. Derfor må vi sørge for at 3D forblir en del av vårt kjerneutvalg, og vi har fortsatt tro på det, sa Thakrar til nettstedet.

Andre uenige

En annen ting som kan sies å hjelpe 3D-teknologien er nettopp den nye 4K-oppløsningen. Denne gjør det nemlig mulig å se passiv 3D, som gjerne regnes som mer behagelig enn den aktive lukkerteknologien, i full HD-oppløsning. Dette er en fordel vi påpekte i vår test av LGs 4K-modell 55LA970W tidligere denne måneden.

Samtidig er andre TV-produsenter uenige med Samsung. For noen dager siden uttalte for eksempel Toshiba, også overfor Trusted Reviews, at 3D-funksjonaliteten trolig ikke kommer til å bli støttet mye lengre på grunn av sviktende etterspørsel.

Under CES-messen i år ga også TV-produsenten Vizio uttrykk for lignende holdninger, og kunngjorde at selskapets nye 4K-serie ikke kommer til å få støtte for 3D i det hele tatt.

Mange synes også at OLED er mer interessant enn 3D:
Vi testet om OLED er merkbart bedre enn plasma og LCD (Ekstra) »

(Kilde: Trusted Reviews, via Pocket-lint)

annonse