Til hovedinnhold

Gir opp 3D-TV-satsingen

Opplever laber interesse for teknologien.

iStock/13552492, Wikipedia Commons

Til tross for den store optimismen i begynnelsen, har 3D-TV-fenomenet aldri fått skikkelig fotfeste. I 2010 slo Sony fast at det er utenkelig at 3D-TV ikke vil slå an, men den stadig avtakende interessen den siste tiden fikk nylig nettstedet The Verge til å konkludere med at teknologien offisielt er død.

I Europa er den britiske kringskastingsgiganten BBC blant dem som har ønsket å satse på 3D-sendinger. For et par år siden startet selskapet et prøveprosjekt som gikk ut på å produsere en rekke programmer og sendinger i 3D.

Svake tall

I april i år ble det imidlertid klart at dette prøveprosjektet ikke gikk så bra, og nå har BBC omsider tatt konsekvensen av de sviktende seertallene. Nettstedet Radio Times melder nemlig at BBC herved gir opp 3D-TV-satsingen inntil videre.

Det er lederen for prosjektet, Kim Shillinglaw, som bekrefter avgjørelsen overfor nettstedet. Ifølge Shillinglaw er interessen for 3D-sendinger rett og slett for liten i Storbritannia.

Som eksempel trekker hun frem åpningsseremonien til London-OL i fjor, som BBC sendte i 3D, men som kun ble sett av rundt halvparten av de totalt 1,5 millioner menneskene som eier en 3D-klar TV i landet. Enda mer nedslående var fjorårets 3D-overføring av dronningens juletale, som ble fulgt av ynkelige fem prosent av 3D-TV-eierne.

For brysomt for hjemmet

Shillinglaw tror en viktig årsak er at folk ganske enkelt finner det for brysomt å benytte seg av 3D-funksjonaliteten i sitt eget hjem.

– Å se på 3D hjemme er ganske omstendelig fordi du må finne brillene før du slår på TV-en. Jeg tror folk konsentrerer seg på en annen måte når de ser på TV, fordi man gjerne gjør andre ting samtidig. Når man går på kino er man vant til å gjøre kun én ting, og det er nok en av grunnene til at responsen har vært dårlig, sa Shillinglaw til Radio Times.

Produksjonen av 3D-programmer skal visstnok opphøre i alle fall i tre år, og deretter skal selskapet vente og se. BBC er imidlertid ikke helt ferdig med 3D-sendingene ennå, og skal avslutte med en jubileumsepisode av Doctor Who og et naturprogram som heter Hidden Kingdom.

Fokuset er raskt i ferd med å skifte fra 3D til 4K-oppløsning: Her er en av de rimeligste 4K-TV-ene på det norske markedet »

(Kilder: Radio Times, via The Telegraph)

Mer om
annonse