Til hovedinnhold

Dette er LGs nye 4K-TV

Her får du en fullverdig 4K-skjerm helt opp til 98 tommer i størrelse.

LG

CES-messen fra Las Vegas ruller i gang om noen få timer – verdens største forbrukerelektronikkmesse. LG er en av gigantene på denne messen, og de letter allerede nå på sløret ved å gi oss en smakebit på sin nye 4K-TV – som skal vises frem når showet ruller i gang, melder Flatpanels.

Den nye serien går under typebetegnelsen UB9800, og du skal etter alt å dømme kunne kjøpe denne TV-en i størrelsene 65, 79, 84 og 98 tommer. Med denne modellen tar selskapet 4K-oppløsningen et steg nærmere din stue, ved å tilby en TV som har fullverdig støtte for den nye oppløsningen.

Har støtte for ny kodek

LG har ikke gått ut med alle detaljene rundt den nye serien, men har fortalt at den kommende TV-en vil ha den nye HEVC-kodeken på plass. Det vil bety at du blant annet får støtte for 4K-oppløsning med 60 bilder per sekund, som er en dobling av antall bilder i sekundet i forhold til dagens H.264-kodek.

Til høyre ser vi nye UB9800.Foto: LG

Med den nye kodeken på plass vil UB9800 være forbedret på det meste av fremtidige TV-sendinger, både via apper som ligger i selve skjermen, men også med tanke på eksterne enheter du ønsker å koble til.

Foruten ny kodek har også TV-en fullverdige HDMI 2.0-innganger funnet veien bak på denne TV-en. Det gjør at du har mulighet til å hekte på kommende avspillere og mediebokser som har støtte for 4K med 60 bilder i sekundet.

Bruker IPS-paneler

Den nye TV-serien bruker paneler med IPS-teknologi, og til å se film i tre dimensjoner kan du bruke 3D-brillene du kjøpte deg sist du var å så 3D på kino. For UB9800 bruker nemlig passiv teknologi for å gi deg de tre dimensjonene, og siden det er snakk om en 4K-skjerm kan du se 3D i full HD med de passive brillene.

LG har også sagt at denne skjermen vil bruke selskapets Tru-Ultra HD Engine Pro til å ta seg av oppskalering av vanlig HD.

Det er ikke kjent når denne serien blir å finne her på berget, men vi forventer å få mer informasjon rundt UB9800 når CES-messen åpner om kun få timer – der vi er på plass.

LG har allerede kommet med en 4K-modell på markedet:
Les vår test av 55LA970W fra LG »

(Kilde: Flatpanels)

annonse