Nyhet

Nå vil Qualcomm gi oss enda smartere hjemmekameraer

Selskapets Snapdragon-brikker skal gjøre overvåkningskameraene «bevisste»..

Den kjente brikkeprodusenten Qualcomm har for lengst signalisert at de vil stille teknologien sin til disposisjon på andre områder enn bare mobile enheter, for eksempel innen droneteknologi og smarte biler. Nå vil de også innta fremtidens hjem i form av «intelligente» kameraer.

Som blant andre The Verge og Mashable melder har Qualcomm nemlig laget et refereansedesign for en ny brikke beregnet på kameraer som skal brukes i heimen, for eksempel i sikkerhetsøyemed.

Skal føre til «bevisste» kameraer

Det nye designet er bygget rundt selskapets Snapdragon 618-brikke og skal sette hjemmekameraer i stand til rask prosessering av store datamengder på egen hånd, noe som blant annet gjør kameraene mer autonome og uavhengige av nettskyen.

Netatmo Welcome er et eksempel på et eksisterende hjemmekamera som kan gjenkjenne personer, men de Snapdragon-baserte modellene skal visstnok bli enda mer avanserte. Foto: Kristoffer Møllevik

I dag foretas nemlig mange av de mest avanserte oppgavene til hjemmekameraene i nettskyen, men med Qualcomms teknologi er det meningen at kameraene kan gjøre dette på egen hånd. Dette inkluderer avansert «datasyn» som kan skille mellom flere typer objekter, for eksempel husets beboere og fremmede mennesker.

– Det vi vil få er et mye smartere kamera, det jeg vil kalle et kamera som er «bevisst» på omgivelsene, sa sjefen for Qualcomms mobile dataavdeling, Raj Talluri, i forbindelse med den nye satsingen.

LTE-støtte

Det nye Snapdragon 618-baserte designet skal også by på langt bedre bildekvalitet enn dagens modeller, og ikke minst har Qualcomms smartkamera-brikke støtte for den mobile nettverksstandarden LTE. Det innebærer altså at du kan koble deg til kameraene også utenfor vanlige Wi-Fi-nettverk, som igjen legger til rette for større fleksibilitet.

Qualcomm skal altså ikke lage de nye, smarte kameraene selv, men lisensiere ut brikkedesignet til andre produsenter. De Snapdragon-baserte kameraene er ventet å bli lansert i løpet av første halvdel av neste år, men uten et mer spesifikt tidspunkt.

Det finnes allerede hjemmekameraer som kan registrere ansikter og bevegelse: Sjekk vår test av Netatmo Welcome »

Les også
Microsofts kunstige intelligens kan se og svare som et menneske
Les også
Netatmo Welcome: Vi satte opp overvåkingskamera hjemme, og så alt som skjedde
Les også
Dette skal være en av verdens minste 4K-kameradroner
Les også
Slik blir neste generasjon superprosessor til mobil
annonse