Til hovedinnhold

Denne TV-en har verdens tynneste ramme

LG viser ny 55 tommer stor skjerm for offentlig bruk.

LG Display har annonsert en ny 55 tommer stor TV ment for offentlig bruk, og det som er spesielt med denne skjermen er at den har det LG kaller verdens tynneste ramme.

Rammen har en tykkelse som gir et mellomrom på bare 5,3 mm mellom individuelle paneler ved siden av hverandre. Venstre og høyre panel har en bredde på 3,4 mm hver, mens toppen og bunnen har mål på 1,9 mm.

Opptil 165 tommer

Disse målene skal gjøre det mulig å for eksempel skape et stort display på opptil 165 tommer bestående av flere 55-tommere, og som skal gjenskape sømløse og livaktige bilder med mest mulig overflateområde og minst mulig belegg imellom.

Den 55 tommer store TV-en har et Full HD-panel med en lysstyrke på 800 cd/m2, og skal ha rik fargegjengivelse og et sterkt kontrastforhold. Flere konkrete spesifikasjoner rundt dette er ennå ikke offentliggjort.

Marked i vekst

LG har valgt å legge seg på en mer miljøvennlig linje med den nye skjermen. TV-en benytter seg av lokal dimmeteknologi som visstnok skal ha 40 prosent mindre effektforbruk enn tilsvarende produkter på markedet i dag.

55-tommeren vil bli vist frem offentlig for første gang på messen Flat Panel Display International 2011 i Yokohama i Japan fra 26. til 28. oktober. Der skal LG vise frem et 165 tommer stort display, bestående av ni skjermer i et 3x3-format.

Skjermer ment for offentlig bruk er et marked i vekst. Ifølge analysefirmaet DisplaySearch er det årlige salget av slike skjermer ventet å øke fra 1,6 millioner solgte enheter per år i 2009 til over 9,5 millioner innen 2016.

(Kilde: OLED-Display)

annonse