Til hovedinnhold

Fremtidens Chrome lager passordet for deg

Og bytter det hvis du blir hacket.

Passord på diverse nettsider kan være et hodebry. De fleste nettbrukere har kontoer hos ulike tjenester, nettbutikker, nettsider og så videre, og antallet øker hele tiden. Det blir med andre ord svært mange passord å styre med etter hvert som tiden går.

Nå ser det ut til at fremtidige utgaver av Googles nettleser Chrome kommer til å ha en innebygd funksjon som skal hjelpe de som har passordproblemer. Utviklerteamet fra The Chromium Projects designer en passordgenerator som skal foreslå nye passord når du registrerer deg på en ny nettside.

Bytter ut ved hacking

Når du fyller ut et registreringsskjema på en nettside, skal Chrome oppdage dette og spørre om du vil automatisk opprette et passord ut fra tilfeldige bokstaver, tall og symboler.

Demonstrasjon av systemet.

Dermed er det bare å lagre passordet som vanlig i Chrome, som deretter synkroniserer det med alle andre datamaskiner du bruker. Den nye funksjonen er ennå i en testfase og endelig design er ennå ikke fastlagt.

De første utgavene av dette systemet vil lage passord på individuell basis, men utviklerteamet til Google sier også at det kan bli mulig å automatisk endre brukerens passord hvis de oppdager at kontoen er hacket.

Flere utfordringer

Selv om det er positivt å få hjelp til å lage bedre passord for å sikre kontoene dine, gjenstår det fremdeles en rekke problemer og utfordringer med det nye systemet.

Ett av disse er hvordan du skal få tilgang til passord når du ikke er på en av dine synkroniserte datamaskiner. Andre problemer går ut på å oppdage registreringsskjemaer og klare å få automatisk genererte passord til å tilfredsstille de ulike kravene på forskjellige nettsider.

Les mer om den nye funksjonen hos The Chromium Projects.

annonse