Til hovedinnhold

Fjernstyr pc-en med Google Chrome

Chrome Remote Desktop lar deg få tilgang til en annen datamaskin med Googles nettleser.

Fjernstyring av datamaskiner er kjekke saker – enten det er for å konfigurere serveren i kjelleren eller fordi din kjære mor trenger hjelp med nettbanken.

For den med litt teknisk innsikt er fjernstyring mulig allerede, men det er ikke nødvendigvis så enkelt som det kunne vært. Det forsøker nå noen kloke hoder i Google å gjøre noe med. For deres nettleser Chrome kan du nå nemlig laste ned et tillegg for fjernstyring.

Moroa går under navnet Chrome Remote Desktop og har dessuten BETA i store bokstaver etter seg, slik at det ikke skal være noen tvil om at de jobber med denne fjernstyringsløsningen.

Som du sikkert kan tenke deg jobber Chrome Remote Desktop mellom to Chrome-nettlesere med dette tillegget. Og ettersom teknologien som brukes er plattformuavhengig, blir det da mulig å koble seg mot en hvilken som helst datamaskin med Chrome, enten den kjører Linux, Mac OS eller Windows. Ifølge Google skal koblingen mellom de to datamaskinene være helt sikker.

I gjeldende beta må det først opprettes en engangskode på datamaskinen du skal koble til, så Chrome Remote Desktop er kanskje mest egnet for fjernhjelp akkurat nå. I senere versjoner skal det også bli mulig å koble seg til direkte.

Chrome Remote Desktop BETA laster du ned her

annonse