GuideBattlefield 4

Det nye Battlefield-spillet byr på griselekker grafikk

Her er det du må huske på for å få mest ytelse ut av oppsettet ditt.

Innledning

Battlefield 4 er her, og det er duket for heftige kamper til sjøs, til lands og i luften. Ett minutt over midnatt natt til torsdag ble slusene åpnet her i Norge, men det var ikke helt uten bismak. Flere av de kjente norske spillserverne får nemlig ikke være med over på det nye spillet, og dermed er trofaste følgere nødt til å finne seg andre servere å spille på.

Battlefield-serien er en av de virkelig store titlene innen spillbransjen, og er en «arkadifisert krigssimulator». Serien har holdt på siden spillet Battlefield 1942 tok folk med storm da det kom ut i 2002. Battlefield var nesten unikt, da det tillot spillerne å ta kontroll over alt fra digre hangarskip til sure motorsykler med sidevogn. I tillegg kunne du selvfølgelig løpe rundt som vanlig infanterist også.

Det er skremmende enkelt å fly helikopter i Battlefield, men skal du bli god trenger du øvelse.

Siden den gang har spillselskapet Dice sluppet en rekke Battlefield-spill, og siden Battlefield Bad Company 2 har striden vært satt til nåtiden. Battlefield 2 fra 2005 var riktignok også satt i nåtiden, men Battlefield 2142, som kom året etter, og flyttet krigføringen fremover i tid. Etter Battlefield Bad Company 2 kom Battlefield 3, og nå er endelig Battlefield 4 på plass.

Et skikkelig tungdrevet spill

Battlefield 4 er utrolig lekkert.

Battlefield-serien har alltid vært et spill som de fleste har kunnet spille, uansett hva slags maskin de hadde. Samtidig har maskinkravene vært ganske solide om du ville kjøre alt av innstillinger på sitt maksimale.

I Battlefield er det svært hektisk på slagmarken, og tempoet er et helt annet enn det du finner i ARMA III. Du kan gjerne si at skaperne har ofret litt av realismen for at det skal bli en mer intens opplevelse.

Her kan du gjerne løpe i sikksakk mellom bombenedslagene, før du fyrer av en diger skarpskytterrifle fra hoften. Noen liker dette, mens andre vil ha mer realisme.

Brettene er gjerne svært varierte, og det legges opp til alt fra digre kamper i ørkenen med stridsvogner, kamphelikoptere og fly, til vanvittige kamper i trange kontorbygg.

Bli med til neste side, så titter vi på hvilke grafikkinnstillinger du kan endre i Battlefield 4 »