Til hovedinnhold

HTC One-etterfølger kan få unikt kamera

Kan endre fokusering etter at bildet er tatt.

@htcfamily_ru / Mobiltelefon.ru

Det begynner å nærme seg lanseringen av etterfølgeren til HTC One, med kodenavn M8. Som vanlig før en lansering er det en masse rykter og lekkasjer.

Bloomberg skrev i midten av januar at HTCs nye flaggskip vil bli lansert i mars, mens andre spekulerer i en lansering allerede på Mobile World Congress (MWC) i slutten av februar.

Bildet fra Twitter-brukeren @htcfamily_ru viser det som skal være en dobbel kameralinse på HTC M8.Foto: @htcfamily_ru

Nå har det dukket opp et bilde som viser en telefon som ligner dagens HTC One-modell, men som er utstyrt med to kameralinser og en dobbel LED-blits, skriver The Verge.

Hvis bildet er ekte, kan det være en bekreftelse på Bloombergs tidligere rapport om at den nye telefonen vil komme med to kamerasensorer på baksiden. En person med kjennskap til HTCs planer uttalte til Bloomberg at de to kamerasensorene vil gi bedre fokus, bedre dybeskarphet og bedre bildekvalitet.

Endre fokus etter at bildet er tatt

To sensorer kan også gi mulighet til å endre fokus i et bilde etter at det er tatt. Toshiba annonserte i januar en kameramodul med to sensorer som gjør det mulig å ta bilder som inneholder nok informasjon til at du skal kunne refokusere bildet etter at du har trykket utløserknappen. Teknologien ligner på Light Field-teknologien fra selskapet Lytro.

Dette bildet av det som skal være HTC One-etterfølgeren har dukket opp på en russisk nettside. .Foto: @htcfamily_ru / Mobiltelefon.ru

Også Nokia tilbyr nå mulighet til å refokusere bildet etter at bildet er tatt, hvis du har den nyeste programvaren på deres Lumia-modeller med PureView-kamera. Men disse telefonene har kun en kameralinse, så dette foregår ved hjep av ulike programvaretriks – antagelig ved å ta flere bilder i rask rekkefølge etter hverandre – med ulik fokus. To bildesensorer vil gi mer avanserte muligheter til refokusering.

Slutt på knapper?

Dagens HTC One-modell har berøringsknapper på fronten, men en skisse fra samme kilde som lekket bildet av kameraet viser en HTC One-lignende modell som er helt uten fysiske knapper eller berøringsknapper, men hvor knappene dukker opp på selve skjermen. Dette er en løsning som blir stadig mer vanlig på nye Android-mobiler.

Det har også dukket opp andre bilder av det som skal være M8 fra en russisk kilde, skriver GSM Arena. Telefonen på disse bildene har heller ingen fysiske knapper.

Ifølge ryktene skal HTC M8 ha en Qualcomm Snapdragon 800-systembrikke, en 5-tommers skjerm med 1080p-oppløsning, 2 GB RAM, samt Android 4.4.2 KitKat.

Mobiltelefonene er ikke de eneste som får Android:
Denne bærbare Asus-PC-en har både Android og Windows 8 »

(Kilder: The Verge, GSM Arena og Bloomberg)

annonse