Service

Trenger du nytt utstyr til The Gathering?

Her finner du komplett oversikt over de mest populære kjøpene akkurat nå.

Skjermkort, hovedkort, prosessor

Onsdag åpner dørene for Norges største spillmesse The Gathering på Hamar. Kanskje er du en av de 5000 deltagerne som skal ta turen opp til Vikingskipet og er på jakt i siste liten etter PC-utstyr for å gjøre maskinparken din komplett før du reiser?

På markedet finnes det utrolig mye maskinvare å velge i mellom, og ofte kan det være vanskelig å finne det du du er på jakt etter. Vi har derfir tatt for oss vår prissøketjeneste Prisguide.no for å sile ut de mest populære produktene blant brukerne av tjenesten akkurat nå.

Under har vi samlet de tre hotteste produktene i flere ulike kategorier, og forhåpentligvis kan du finne det du er på jakt etter. Vi har tatt utgangspunkt i produkter som finnes tilgjengelig på lager i skrivende stund, slik at det skal være mulig å skaffe seg disse innen påsken står for tur.

Skjermkort

1. Gigabyte GeForce GTX 780 GHz Edition

Gigabyte Geforce GTX 780 GHz Edition.Foto: Gigabyte

Det mest populære skjermkortet for tiden er et Geforce GTX 780-kort fra Gigabyte. Her får du et kort som drar unna grafikken omtrent like godt som sin storebror Geforce GTX 780 Ti, men til en langt mer tiltalende pris.

2. Asus Radeon R9 290 DirectCU II OC

Asus Radeon R9 290 DirectCU II OC.Foto: Asus

Nestemann ut er et Radeon R9 290-kort fra Asus, som på mange måter er en direkte konkurrent til Nvidias Geforce GTX 780-serie.

Dette AMD-kortet er generelt et lite hakk svakere på ytelse, men det koster deg 1200 kroner mindre enn konkurrenten.

3. PNY XLR8 GeForce GTX 770 OC

PNY GTX 770.Foto: PNY

På tredjeplassen finner vi nok et Geforce-kort, og denne gangen er det snakk om et entusiastkort fra PNY.

Da vi testet dette kortet viste det seg at PNY XLR8 GeForce GTX 770 OC var det klart kraftigste GTX 770-kortet vi hadde testet. I skrivende stund må du ut med rett overkant av 2500 kroner for et eksemplar.

Er du på jakt etter et annet skjermkort enn de tre ovenfor finner du en komplett oversikt over andre modeller her.

Hovedkort

1. Asus Sabertooth Z87

Asus Sabertooth Z87.Foto: Asus

Det aller mest populære hovedkortet blant brukerne av Prisguide er Asus Sabertooth Z87.

Vår test avslørte at dette er et meget habilt produkt som både oser av kvalitet samtidig som det egner seg godt for overklokking. Her må du regne med å punge ut 1700 kroner for et eksemplar.

Asus Z87-A.Foto: Asus

2. Asus Z87-A

Neste populære hovedkort er også fra Asus, og denne gangen er et Asus Z87-A det er snakk om. Her får du et kort som ikke gjør det aller største innhugget i lommeboken din, men som allikevel er helt kurant til overklokking.

Asus Rampage IV Black Edition.Foto: Asus

3. Asus Rampage IV Black Edition

Siste hovedkort ut er også fra Asus, og her finner vi råtassen Asus Rampage IV Black Edition. Dette kortet koster deg rundt 3500 kroner, og er myntet på entusiasten.

Kortet har ypperlig funksjonalitet samtidig som det er som skapt for overklokking. Du får til og med din egen fjernkontroll.

Er du på jakt etter et annet hovedkort enn de tre ovenfor finner du en komplett oversikt over andre modeller her.

Prosessor

1. AMD A10-7850K

AMD A10-7850K.Foto: AMD

Den mest populære prosessoren for tiden er fra AMD. Med sin A10-7850K kombinerer de prosessorkraft med innebygget grafikkstøtte. Vår test viser at det lykkes de relativt godt med, og generelt har dette produktet god funksjonalitet.

2. Intel Core i5 4670K

Intel i5 4670K.Foto: Intel

På andreplass finner vi en prosessor fra Intel, som etter at vi hadde testet den ble vårt førstevalg.

Denne gir deg ypperlig ytelse kombinert med et lavt effektforbruk. Skal du kjøpe deg et eksemplar må du regne med å betale rett i overkant av 1700 kroner.

3. Intel Pentium G3220

Intel Pentium G3220.Foto: Intel

På plass nummer tre finner vi en prosessor i økonomiklassen. For rett over 400 kroner får du en prosessor fra Intel som har en grei ytelse til normalt bruk, og som kan skilte med et lavt energiforbruk. Samtidig har den også innebygget grafikkløsning.

Er du på jakt etter en annen prosessor enn de tre ovenfor finner du en komplett oversikt over andre modeller her.