Til hovedinnhold

Xbox One får to funksjoner PlayStation 4 ikke har

Microsoft har sluppet mer informasjon.

Barone Firenze/Shutterstock.com

Vi går en spennende tid i møte når de kommende spillkonsollene PlayStation 4 og Xbox One snart entrer ringen for en forrykende kamp om markedsandelene, særlig med tanke på de minimale forskjellene mellom maskinene.

PlayStation 4 byr riktignok på marginalt bedre grafikkraft, noe som nylig ble underbygget av en ytelsesforskjell i to av høstens storspill. Nå slår imidlertid Xbox One tilbake med et par funksjoner man ikke finner på PlayStation 4.

DLNA-støtte og CD-avspilling

Som nettstedet Penny Arcade Report melder har Microsoft nemlig bekreftet at Xbox One vil få støtte for både CD-avspilling og strømming av innhold via DLNA-standarden. Nyheten kommer bare dager etter det ble klart at PlayStation 4 mangler støtte for begge disse funksjonene.

Xbox One skal ikke formelt ha mottatt DLNA-sertifiseringen ennå, men prosessen er visstnok i gang i skrivende stund.

Konsollen får dessuten også støtte for MP3-avspilling, men da kun via den såkalte «Play To»-funksjonen, som finnes i Windows-versjonene 7 og 8. Det vil si at man må strømme MP3-ene til Xbox One-maskinen fra en ekstern enhet med denne funksjonen. Til sammenligning kan ikke PlayStation 4 spille av MP3-filer i det hele tatt.

PlayStation 4 lanseres her til lands 29. november, mens Xbox One vil bli sluppet i Norge på en ennå uspesifisert dato tidlig neste år etter å ha blitt utsatt.

Battefield 4 kommer på samtlige plattformer: Slik får du mest ut av PC-versjonen (Ekstra) »

(Kilde: Penny Arcade Report, via Techradar)

annonse