Tek.no

Guide The Elder Scrolls Online

Velpolert heltespill med griselekker grafikk

Du kan bli herskeren over en hel verden.

6 Apr 2014 18:00

Innledning

The Elder Scrolls Online (ESO) er en spilltittel det er knyttet mye følelser til. På den ene siden blir det nå endelig mulig å slå seg sammen med kompiser for å bekjempe skjeletter, onde trollmenn og kjipe monstre i Tamriel. På den andre siden mister man en del av stemningen finnes i de tidligere Elder Scrolls-spillene, siden alle nå skal spille på samme arena.

ESO starter i kjent stil, med helten vår i en heller kjedelig situasjon som fange. Det hele snur seg raskt, og helt i starten har man nesten følelsen av at det fremdeles er snakk om en enkeltspilleropplevelse. Den følelsen varer ikke lenge, for plutselig er det større og mindre helter som løper rundt til alle kanter.

Det som ville vært en rolig og behagelig middelalderlandsby er plutselig omgjort til et sted der folk løper rundt som hodeløse høner, tilsynelatende uten mål og mening. Likevel er det langt fra sannheten, alle spillerne i ESO er med på å kjempe om den samme posisjonen: Herskeren over hele verden.

ESO kan være utrolig vakkert.
Fine detaljer, overalt hvor du enn går.

Mye skal klaffe før du blir sittende på tronen, ikke minst må du nedlegge mye spilltid. Den spilleren som har den høyeste poengsummen i den alliansen som innehar ledeposisjonen vil automatisk bli hersker over hele verden, og spiller du en gang i ny og ne kan du bare glemme akkurat det.

ESO minner oss veldig mye om tidligere spill i Elder Scrolls-serien, selv om det er litt kjedelig å skulle dele på heltestatusen. Dette er kanskje også det største ankepunktet mot spillet, for overalt hvor du enn befinner deg er det en rekke andre der også. Dere jobber gjerne med samme oppdraget, og det pakket du skal drepe er det også fem – seks andre helter som også skal ha tak i. Dermed blir det mye løping i puljer og de reneste lynsjetilstander av tilfeldige trollmenn.

Greier du å heve deg over den problemstillingen, er det åpnet for en herlig verden der du har en veldig stor grad av frihet. Uansett hva slags klasse og karakter du setter opp vil du kunne spesialisere deg i hva det skulle være. Det er et utall av roller og veier som kan følges, og liker du denne type spill bør du absolutt sjekke ut ESO, om du ikke allerede har gjort det.

Vi har nå testet ytelsen i spillet på to maskiner, der hver maskin bruker seks ulike skjermkort i tur og orden. På den måten får vi et godt overblikk over hva som betyr noe for ytelsen i akkurat dette spillet, og hvor god grafikk du kan få.

Les også