Tek.no

Nyhet

Med denne riggen skal vi teste nye skjermkort

Både testbenk og rutiner har fått en overhaling.

Varg Aamo, Tek.no
Varg Aamo
18 Sept 2014 16:06

Introduksjon

Skjermkorttester er en av de mest populære artikkeltypene vi lager i Tek-nettverket, og nå som høsten faller på venter vi et skred av nye modeller. Vi har likevel en utfordring nå i at maskinvaren vi bruker for å teste kortene med begynner å trekke på årene. Da vi satte sammen vår nåværende testbenk i januar i fjor sørget vi for å bruke komponenter som var heftige nok til å holde koken i lang tid, og det har de også gjort – men alt har sin ende.

Behovet for en oppgradering viste seg da vi nylig forsøkte å teste det nylanserte Sapphire Radeon R9 285 OC Dual-X. Resultatene det ga oss endte i en av de mest negative konklusjonene og laveste karakterene på lenge. Etter å ha diskutert resultatene med AMD kom vi imidlertid frem til at noe var galt, og etter å ha gjentatt hele testløpet intet mindre enn tre ganger, mottatt et nytt testkort, og deretter prøvd en eldre modell på ny, konkluderte vi med at vi faktisk har klart å slite ut hovedkortet vårt.

Ny maskinvare skal hjelpe oss å tyne skjermkortene videre.Foto: Varg Aamo, Tek.no

Da er det på høy tid å skifte det ut, og i samme slengen er det like greit å oppdatere hvilke spill og programmer vi tester i også.

Eldre toppmodell i bunn

Akkurat som sist vi oppgraderte er det altså godt over halvannet år siden sist, men denne gangen slipper vi faktisk å gjøre en like stor investering i splitter nytt utstyr av nyeste sort. Vi har kanskje nettopp fått et nytt X99-brikkesett, med et par nye generasjoner Haswell-prosessorer, men vi velger faktisk å heller benytte oss av noen velprøvde klassikere i denne oppgraderingen.

Hovedpoenget med maskinen er nemlig at den skal gi oss nok futt i bunn til at skjermkortet blir flaskehalsen når vi måler ytelse, og da regner vi med at den nye riggen vår vil holde i alle fall i halvannet år fremover.

Det er heller ikke så altfor lenge til Windows 9 etter alle solemerker kommer på markedet, men vi har behov for en oppgradering nå – og derfor kjører vi heller Windows 8.1. For å klare å gi dere gode, sammenlignbare resultater har vi dessuten hentet frem en rekke referansekort vi har testet tidligere. Vi har installert aller siste driverversjon fra AMD og Nvidia, og kjørt en samletest som danner grunnlaget for våre fremtidige tester.

Bli med på neste side, hvor vi ser nærmere på hva slags maskinvare vi tester med fremover »

Les også