ArtikkelG-Pad

Slik kan en vanlig iPhone bli en Game Boy Advance

Denne gjør at du ikke bommer på skjermtastene når du spiller gamle Nintento-spill på iPhone.

Foto: Indiegogo / G-pad

Sitter du med en moderne iPhone, men har mye mer lyst på en litt mer retro Nintendo Game Boy Advance? Da kan Aws Jan hjelpe deg; oppfinneren bak G-pad.

Foto: Indiegogo / G-pad

Kle tastene på mobilen din

G-pad er laget av silikon, og du trer den enkelt og greit over telefonen slik at trykk på «tastene» videreformidler beskjeden til den berøringsfølsomme skjermen på telefonen.

Det er imidlertid ikke først og fremst for nostalgiens skyld at dette er smart. Du har sikkert opplevd å spille forskjellige mobilspill der du må treffe «taster» som er på skjermen. Skjermen er selvfølgelig helt flat, og derfor er det veldig lett å bomme på tastene. Det er dette problemet G-pad har som formål å gjøre ende på, i alle fall for enkelte spill.

G-pad er konstruert for å passe til GBA4ios-spill, altså spill du kjenner fra Game Boy Advance som er tilpasset iPhone.

Har brukt 3D-printer

Aws Jan, mannen bak G-pad, skal ha printet ut en rekke prototyper med en 3D-printer før den endelige designen ble bestemt. Dette skal han ha finansiert med egne penger, men for å sette i gang kommersiell produksjon har prosjektet havnet på nettstedet Indiegogo – et sted hvor du kan forhåndskjøpe produkter som du synes er lovende, og på den måten gi prosjektet litt springfart.

Jan mener han selv kan betale for materialer, verktøy og kostnader for å fullføre produktene, men finansieringen trenger han publikums hjelp til.

Selskapet som skal produsere G-pad er angivelig et veletablert selskap som er kjent for god kvalitet, og som har vunnet to designpriser. Oppfinneren har allerede kontaktet fabrikken i Kina for å få laget G-pad.

Her forklarer sønnen hvorfor G-pad er bra:

(Kilde: indiegogo.com)

Les også
Dette mobilspillet foregår i virkeligheten
Les også
Denne lille saken kan lade mobilen din
Les også
3D-skrev fungerende dronefly på under 24 timer
Les også
Få bildet fra mobilen til TV-en
Les også
Er det på tide å skaffe seg en smartklokke?
Les også
To nye Google Edition-dingser er lansert
annonse