3D-skrev fungerende dronefly på under 24 timer
Nok et nytt bruksområde for teknologien.
Listen over saker og ting man kan realisere med 3D-skrivere begynner å bli uoversiktlig lang, og den siste tiden har teknologien til og med begynt å gjøre sitt inntog i biologiens verden i form av 3D-skrevne hodeskaller og menneskevev.
Det er nok likevel innen teknologiske dupeditter at 3D-skriving har de fleste anvendelser, og nå melder nettstedet Geek at ingeniører ved universitet i Sheffield i Storbritannia har kommet med nok et tilskudd på menyen av 3D-skrevne dingser.
Lettproduserte dronefly
Ingeniørene har nemlig funnet en måte å konstruere et fullt ut fungerende dronefly på ved hjelp av 3D-skrivere, noe som potensielt kan gjøre slike fly langt billigere å produsere, og dermed også gjøre dem mer utbredt til ulike typer oppgaver.
Droneflyet, som ennå er på prototypestadiet, har et vingespenn på kun 1,5 meter og veier beskjedne 2 kilogram. Det er skrevet ut ved hjelp av den samme additative «Fused Deposition Modeling»-metoden som rimelige forbruker-3D-skrivere benytter.
Ingeniørene klarte å bygge hele flyet i ABS-plast, uten behov for å bruke kompliserte verktøy eller støttematerialer, og takket være dette var de i stand til å både skrive ut droneflyet og sette det sammen i løpet av bare 24 timer.
Kan brukes til pakkelevering
Prototypen som ble bygget ved Sheffield-universitetet var riktignok kun en glidefly-variant, men ingeniørene skal visstnok være i gang med å inkorporere elektriske motorer og annen teknologi som setter flyet i stand til å både fly på egen hånd og registrere flyinformasjon.
I lys av at produksjonsmetoden både er rask og billig ser man blant annet for seg at flyene muligens kan produseres som «engangs-dronefly», som for eksempel kan benyttes til levering av pakker, i tillegg til lete- og rekognoseringsoppdrag.
For flere detaljer om det 3D-skrevne droneflyet kan du gå til universitetet i Sheffield sin hjemmeside, og sjekk også ut video av testflygningen under.
MakerBot har laget 3D-printer i miniatyr:
Nå kan du kjøpe en rimelig 3D-printer »
(Kilde: Geek)