Nyhet

3D-skrev fungerende dronefly på under 24 timer

Nok et nytt bruksområde for teknologien.

Listen over saker og ting man kan realisere med 3D-skrivere begynner å bli uoversiktlig lang, og den siste tiden har teknologien til og med begynt å gjøre sitt inntog i biologiens verden i form av 3D-skrevne hodeskaller og menneskevev.

Det er nok likevel innen teknologiske dupeditter at 3D-skriving har de fleste anvendelser, og nå melder nettstedet Geek at ingeniører ved universitet i Sheffield i Storbritannia har kommet med nok et tilskudd på menyen av 3D-skrevne dingser.

Lettproduserte dronefly

Ingeniørene har nemlig funnet en måte å konstruere et fullt ut fungerende dronefly på ved hjelp av 3D-skrivere, noe som potensielt kan gjøre slike fly langt billigere å produsere, og dermed også gjøre dem mer utbredt til ulike typer oppgaver.

Droneflyet, som ennå er på prototypestadiet, har et vingespenn på kun 1,5 meter og veier beskjedne 2 kilogram. Det er skrevet ut ved hjelp av den samme additative «Fused Deposition Modeling»-metoden som rimelige forbruker-3D-skrivere benytter.

Ingeniørene klarte å bygge hele flyet i ABS-plast, uten behov for å bruke kompliserte verktøy eller støttematerialer, og takket være dette var de i stand til å både skrive ut droneflyet og sette det sammen i løpet av bare 24 timer.

Kan brukes til pakkelevering

Prototypen som ble bygget ved Sheffield-universitetet var riktignok kun en glidefly-variant, men ingeniørene skal visstnok være i gang med å inkorporere elektriske motorer og annen teknologi som setter flyet i stand til å både fly på egen hånd og registrere flyinformasjon.

I lys av at produksjonsmetoden både er rask og billig ser man blant annet for seg at flyene muligens kan produseres som «engangs-dronefly», som for eksempel kan benyttes til levering av pakker, i tillegg til lete- og rekognoseringsoppdrag.

For flere detaljer om det 3D-skrevne droneflyet kan du gå til universitetet i Sheffield sin hjemmeside, og sjekk også ut video av testflygningen under.

MakerBot har laget 3D-printer i miniatyr:
Nå kan du kjøpe en rimelig 3D-printer »

(Kilde: Geek)

Les også
Dette er verdens første «3D-skrevne» superbil
Les også
Denne kameradronen kan du bære på håndleddet
Les også
Utelåst? Denne automaten printer deg en ny nøkkel
Les også
Slik kan en vanlig iPhone bli en Game Boy Advance
Les også
Nå kan du kjøpe en rimelig mini-3D-printer
annonse