Til hovedinnhold
ArtikkelGOKey

Denne lille saken kan lade mobilen din

... og det er bare én av tingene GOKey kan gjøre.

GOKey / Skjermdump Vimeo.com
Dette er utgavene GOKey kan kjøpes i. Handler du på Indiegogo-kampanjen kan du få en del lavere pris enn det som er oppgitt på denne plakaten.

Hvem har ikke reist på tur bare for å finne ut at viktig mobiltilbehør ligger igjen hjemme? Det er det problemet folkene bak GOKey forsøker å ta tak i, med en svært kapabel liten dings som festes på nøkkelringen.

Vi har sett USB-kabler og andre småting til å ha på nøkkelknippet før, men det er sjelden vi ser såpass omfattende multidingser som GOKey. Den lille klossen inneholder nemlig både et batteri, en Bluetooth-brikke og flash-lagring. Micro-USB- eller Lightning-plugg tar seg av tilkobling til mobil, mens en vanlig USB-kontakt sørger for lading og PC-tilkobling for selve GOKey-brikken.

Nødlader og lagringsplass

Det lille batteriet er 400 mAh stort, og skal holde til to timers lading av en tilkoblet mobiltelefon. Det er ikke allverden, sammenliknet med de kraftige batteriene på 2500 - 3000 mAh som stort sett er å finne i dagens topptelefoner. Uansett skulle det være nok til å forlenge bruken et lite stykke, hvis det er langt til nærmeste lader, eller stikkontakt.

Tilbehøret fås med 8, 16 eller 32 gigabyte lagringsplass. Foreløpig står det ikke nevnt på prosjektets nettsider om lagringsplassen vil være tilgjengelig fra telefonen, via USB On-the-go-funksjonalitet. Den vil uansett være tilgjengelig fra PC. En egen GOKey-applikasjon kan sørge for 128-bits kryptering av dataene du lagrer.

Les også: Disse minnepinnene passer både PC og mobiltelefon

Letehjelp og synkronisering

Den innebygde Bluetooth-brikken sørger for at nøkkelringen din er koblet til mobiltelefonen. En knapp på GOKey kan få mobilen til å ringe, slik at den blir enkel å finne. Hvis det er nøklene du har mistet skal du kunne spore dem opp med en mobilapp som viser deg hvor langt unna GOKey ligger.

Med en vanlig USB-kontakt i «nøkkeltuten», og mobilkontakt på en kort kabelstump, kan du bruke GOKey til lading og synkronisering rett fra PC også.

Når GOKey ikke er i bruk festes den til nøkkelknippet ved hjelp av en fjærbelastet klips, i en bevegelse som ser ganske lettvint ut, sammenliknet med å føre vanlige nøkler av og på en nøkkelring.

GOKey festes svært enkelt til nøkkelknippet.Foto: GOKey / Skjermdump Vimeo.com

Ferdig i januar til neste år?

Den rimeligste utgaven av GOKey, med 8 gigabyte lagring, koster 49 dollar, eller 290 kroner. For 60 kroner til får du fraktet dingsbomsen til Norge. Den leveres tidligst i januar til neste år, men det er stadig noen skjær i sjøen.

Apple må nemlig godkjenne GOKey før den kan få «Made for iPhone»-stempelet. Det kan forsinke prosessen noe.

Kampanjen hadde som målsetning å samle inn 40 000 dollar, eller nesten 240 000 kroner. I skrivende stund nærmer de seg 1,5 millioner kroner, og dermed skulle den lille nøkkelen ha livets rett. Seksdoblingen av kampanjebeløpet kan imidlertid bety at selskapet legger til mer funksjonalitet før den leveres.

Kan få enda mer funksjonalitet

I kommentarfeltet som hører til snakkes det om USB 3.0-støtte, trådløs tilgang på lagringsplassen og mulighet til å bruke knappen som fjernutløser for mobilkameraet. Større batterikapasitet er også en gjenganger blant kommentarene.

Når slike ekstramål legges til Kickstarter- og Indiegogo-prosjekter, hender det seg at levering av de ferdige produkene tar noe lenger tid enn oppgitt i kampanjen. Foreløpig har imidlertid ikke prosjektet bekreftet eventuelle ekstramål, ut over at de har notert seg ønskene i kommentarfeltet.

Les mer om GOKey på prosjektets Indiegogo-side

Les om flere spennende dingser på samlesiden vår »

Under ser du GOKeys egen presentasjonsvideo:

annonse