Til hovedinnhold
NyhetMobilspillet Dustcloud

Dette mobilspillet foregår i virkeligheten

Snik deg rundt i byens gater og skyt fienden før han skyter deg. Dustcloud inviterer til virtuell paintball.

Mobilspillet Dustcloud er en slags virtuell paintball. Istedet for å skyte hverandre med malingskuler, bruker du en digital pistol produsenten kaller for en «duster».

Du blir bestøvet, ikke beskutt

− Er det en pistol du har i lommen, eller er du her for å bestøve meg? Den nye «dusteren» ser mindre ut som en pistol.

I tillegg trenger du en konto der du registrerer deg som spiller, og en app til mobiltelefonen. I appen får du opp et kart som viser hvor på kloden alle de andre spillerne befinner seg. Er du heldig kan du spille mot flere kjente eller ukjente spillere i nærheten. Du finner kanskje ikke så mange motspillere om du bor på bygda i Norge, og foreløpig er det ikke så mange å spille med i Oslo heller.

Men i Praha, hvor spillet utvikles, er det en håndfull spillere — om du skulle legge ferien dit.

På mobilskjermen ser du hvem og hvor motspillerne er.

Alene eller på lag

Selve spillet er ikke så avansert. Gå sammen med andre spillere i lag, eller kjemp individuelt mot registrerte spillere som takker ja til en spill-invitasjon. Så er det bare å starte jakten, veiledet av GPS og kart.

Det kan være greit å vite at den du peker på med dustepistolen din faktisk er en motspiller. Det kan du se på mobilskjermen, der du får opp spillerkort med bilder av de andre registrerte spillerne.

Finansiert med Kickstarter

Dustcloud er et Kickstarter-prosjekt, og har fått en del oppmerksomhet. Kickstarter er et system for publikumsfinansiering. Her kan du legge frem ideen din, og samle inn penger for å få den realisert. Når produktet er ferdig utviklet vil det poteniselt kunne gi rask utbredelse til hver krok på kloden.

Selskapet bak Dustcloud har laget en video som viser hvordan spillet fungerer, og for de av dere som har støttet Dustcloud på Kickstarter kan vi trøste med at de i alle fall ikke har brukt pengene på å leie inn proffe filmfolk eller skuespillere.

Les også: Denne badevekten er et fint tilbehør til mobilen

annonse