Tek.no

Test Toshiba NB550D

En stilig og batteristerk minibærbar

Det er mye å like på lille Toshiba NB550D

30 Juni 2011 21:00

Introduksjon

Helt siden Asus lagde historie med sine Eee-minibærbare, har små og lette bærbare maskiner maskinvaremessig vært Intel sitt domene. Dette gjelder både Atom-prosessorene og Intels integrerte skjermkort.

AMD har altså lenge stått på sidelinjen og sett de små, effektgjerrige Atom-prosessorene til Intel selge som varmt hvetebrød, uten selv å ha et reelt alternativ. Med Brazos-plattformen håper AMD å gjenvinne tapt ære, og gjøre sin inntreden på markedet for minibærbare. Bedre sent enn aldri, sier vi.

Fargerik og artig design fra Toshiba

En av de første produsentene til å ta i bruk de nye effektgjerrige prosessorene til AMD er Toshiba, og det er deres NB550D vi har på testbenken i dag. Prosessoren er en AMD C-50, som i tillegg til sine to prosessorkjerner har et integrert AMD Radeon 6250M skjermkort.

Ut i fra bildene og spesifikasjonene ser NB550D ut som en spennende liten rakker. Det er ikke snakk om mye kraft her, men muligens nok til å få Intel sin Atom-serie til å skjelve i buksa. Her vil byggkvalitet, funksjoner og ikke minst batteritid være like avgjørende som direkte ytelse.

Det begynner å bli en stund siden vi testen noen minibærbare her i gården. Men for å ha noe å sammenlikne NB550D med kan vi trekke frem Asus Eee PC 1015PED den nylig testede HP Pavilion dm1-3110, og Lenovo Ideapad U160. Disse maskinene er alle å betrakte som lettvektere, og bruker henholdsvis de effektgjerrige prosessorene Intel Atom N475, AMD E-350, og Intel Core i5-520UM.

Det blir spennende å se hvor stor ytelsesforskjellen er innad i AMDs Brazos-serie i spill og programmer.

Takk til Toshiba som sendte NB550D til test.

Les også