Tek.no

Test

HP Pavilion dm1-3110

11 Juni 2011 11:00

Innledning

I løpet av vårparten har vi ved flere anledninger fått muligheten til å kikke hardt og lenge på AMDs nye prosessorsatsing for små datamaskiner: Brazos. Denne relativt rimelige og strømgjerrige plattformen har god nok ytelse til å kunne takle litt eldre spill, og med hovedkort som Asus E35M1-I DELUXE er det også vist at Brazos kan klare seg med helt passiv kjøling.

Vi skal derfor ikke legge skjul på at vi har gledet oss til å teste ut den samme plattformen på bærbare datamaskiner, selv om mindre plass og dårligere muligheter for kjøling betyr at disse har vifter.

Først ut er Pavilion dm1-3110 – en 11,6-tommers tass fra Hewlett-Packard. Med en vekt på drøye halvannen kilogram og tykkelse på 3,4 cm over rumpa stiller den ikke i samme syltynne klasse som Apple MacBook Air, men så snakker vi her også om en bærbar til halve prisen.

Som du kan se av spesifikasjonene kjører HP Pavilion dm1-3110 "Zacate"-prosessoren E-350. To CPU-kjerner tar seg av den generelle prosesseringen mens Mobility Radeon HD 6310 står for GPU-logikken.

I likhet med de fleste mindre bærbare har ikke denne modellen innebygd optisk drev, og dette er strengt tatt ikke noe vi lenger savner. Men her følger det også med en liten ekstern DVD-brenner som du bare kan plugge inn i en USB-port hvis du skulle ha behov en dag. Det eksterne drevet kan også benyttes på andre datamaskiner.

Takk til HP som sendte maskinen til test.

Les også