Nyhet

Dette er Intels Ultrabook

På en pressekonferanse som Intel holdt i går på Computex kunne Sean Maloney, Intel’s Executive Vice President, også annonsere en svært spennende nyhet, nemlig konseptet Ultrabook. Maloney kunne berette at Intel har en vision om å etablere en ny klasse av bærbare datamaskiner, der man fikk kraften og mulighetene fra en vanlig bærbar samtidig som man fikk alt sammen inn i en tynn og lett enhet.

Ultrabook skal være en naturlig følge av Moores lov. Men for å komme helt frem må man gjennom tre nøkkelfaser ifølge Maloney. Den første er allerede på plass i form av Sandy Bridge, dog er det i en spesielt effektgjerrig versjon som kommer senere i år som skal brukes.

I løpet av første halvdel av 2012 vil også Ivy Bridge titte frem, og dette er andre nøkkelfase. Her vil man få enda bedre effektivitet og kraft. Tredje og siste fase skal være Haswell,som ikke står på planen før i 2013. En spennende ting med Haswell er at Intel her søker å halvere TDP i forhold til tidligere generasjoner.

En tidlig Ultrabook, Asus UX-serie

At Intel har stor tro på Ultrabook kommer kanskje ikke som noen overraskelse. Likevel er det relativt spenstig når Intel melder at de forventer at 40 prosent av det de lager av prosessorer (for bærbare maskiner) vil være til Ultrabook innen utløpet av 2012.

Intel har i samme slengen også sørget for å varemerkeregistrere Ultrabook, slik at de kan legge visse føringer på bruken. Dette betyr en tykkelse på maksimalt 0,8 tommer, noe som tilsvarer litt over 2 centimeter. I tillegg kreves det bruk av SSD eller i det minste SSD caching. I tillegg skal de være sikre, typisk Intels Identity Protection Technology. Et siste punkt på Intels liste er at maskinene skal være rimelige, og da snakker vi om under 1000 USD.

Hva tror du? Har Intel noe godt på gang med Ultrabook? Eller er dette bare et stunt for noe som fremstår som en vanlig ultraportabel?

(Kilde: Intel)

Les også
Dell XPS 15
Les også
Multicom Xishan W150: Multicom Xishan W150
Les også
Lenovo G570
Les også
Asus N73SV
annonse