Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestApple TV

Liten, lekker og lynrask

Streamingboksen til Apple er fin på utsiden, men lider av mange begrensninger.

Spesifikasjoner

Helt siden Steve Jobs' bortgang har mye fokus blitt rettet mot hans siste antatte satsningsområde: TV-en. Ifølge biografien som kom ut i oktober i fjor, skal Jobs ha uttalt at han hadde «knekket koden», og var klar for å revolusjonere TV-verdenen.

Faktum er at Apple allerede har befunnet seg på TV-markedet en god stund. Helt siden 2007 har Apple TV vært i salg i USA, og i 2010 kom den i en ny utgave, med utseendet vi kjenner igjen i dag. Nå har Apple nok en gang oppdatert TV-boksen sin, med bedre maskinvare, men samme utseende som 2010-utgaven.

Den lille boksen fra Apple fungerer som et bindeledd mellom TV-en din og Apple iTunes. Du kan ikke lagre noe på selve dingsen, da den kun fungerer som en avspiller av filmer, videoer og musikk du enten har liggende på PC-en, eller som du kjøper via onlinebutikken til Apple, iTunes.

Apple TV har hele tiden blitt referert til som et hobbyprosjekt fra Apple, og med tanke på mangelen av salgstall og skryt, har det antageligvis ikke vært den største suksessen for det amerikanske selskapet, spesielt ikke sammenliknet med produkter som iPhone, iPad og Macbook, som har gått som hakka møkk.

Spesifikasjoner -
-
Prosessor Apple A4 (ARM Cortex-A8)
Lagringsplass 8 GB, kun som mellomlagring for streaming
Størrelse 23 mm høy 98 mm bred 98 mm dyp Vekt: 270 gram
Tjenester Filmkjøp og filmleie Nettverkavspilling av film, musikk, podcaster og bilder AirPlay Youtube, Vimeo, Flickr, WSJ iCloud
Pris Veiledende pris: 849,- kr
Apple vet hvordan de skal pakke inn ting. Apple TV-en kom i en lekker liten boks, med en fjernkontroll, strømkabel og en bruksanvisning tett pakket sammen i den lille papirboksen.

Men selv om Apple ikke har lagt mest tid på å promotere Apple TV-en, fremstår det likevel som et meget lekkert produkt når vi pakker den opp. Endringene de har gjort fra den første modellen fra 2007 er upåklagelige, og modellen som nå blir levert er et lite stykke designer-kunst. Den lille boksen er bare 2,3 centimeter høy, og i underkant av 10 centimeter i både bredde og dybde. I typisk Apple-stil er den minimalistisk til det absurde, og har ikke en eneste knapp å skue.

Hele boksen er laget av svart plast, med en matt finish på toppen og glatte kanter rundt. Undersiden er også svart, men har et litt mer gummiaktig materiale. På baksiden finner du et sparsommelig utvalg av plugger. En HDMI-utgang, strøminntak (Apple TV har innebygd strømforsyning), Ethernet-tilkobling, Optisk TOSLINK-lydutgang med støtte for både stereo og flerkanalslyd. Enheten har også en liten micro-USB-inngang, men den er ikke ment til vanlig bruk, og er kun nyttig hvis Apple TV-en skulle krasje. Da kan den plugges til en datamaskin for å bli gjenopprettet til fabrikkinstillingene via iTunes. Dette er forøvrig også pluggen du bruker hvis du vil jailbreake Apple TV-en, noe vi vil skrive mer om i en kommende artikkel.

Ettersom du verken kan koble til en ekstern harddisk eller plugge inn en liten minnepinne, er den lille boksen særdeles avhengig av å være tilkoblet internett for å kunne ha noe å by på. På grunn av fraværet av noen nevneverdig lagringsplass, er alt av innhold også nødt til å streames direkte fra andre kilder, og Apple TV-en blir fungerende som et mellomledd til TV-en din.

La oss se hva den har å by på.