TestApple Mac mini

Liten, lekker og allsidig

Apples Mac mini er en datamaskin som passer inn hvor som helst

Introduksjon

På eller under kontorpulten er det ikke alltid plass til et stort kabinett med kraftig maskinvare. Mange vifter blir også fort støyende og plagsomt, og i mange tilfeller er ikke kabinettene særlig pene å se på heller.

Det finnes flere små komplette stasjonære maskiner på markedet i dag som har alt du trenger ferdig installert. Apples oppgraderte Mac mini er en av disse. Her er det bare å koble til skjerm, tastatur og mus før du er klar.

Med et såpass beskjedent ytre er det ikke plass til kraftig maskinvare på innsiden, og derfor benytter Apple seg av komponenter designet for bærbare datamaskiner i Mac mini. Ytelsen kan allikevel være god, og duge til det meste du har lyst til å finne på foran enten TV-en eller PC-skjermen.

Spesifikasjoner -
Maskinvare -
Prosessor Intel Core i7-2620M (2,7 - 3,4 GHz, to kjerner, 4 MB cache) Intel Core i5-2520M (2,5 - 3,2 GHz, to kjerner, 3 MB cache) Intel Core i5-2410M (2,3 - 2,9 GHz, to kjerner, 3 MB cache)
Harddisk 500 GB, 5400 rpm 750 GB, 7200 rpm 256 GB SSD
Strømforbruk Minimum: 13 W Maksimum: 85 W
Optisk enhet Ingen
Trådløs tilkobling 802.11a/b/g/n WiFi Bluetooth 4.0
Annet -
Funksjoner Innebygget høyttaler Innebygget strømforsyning Plass til to harddisker
Størrelse Høyde: 3,6 cm Bredde: 19,7 cm Dybde: 19,7 cm
Vekt Fra 2,6 kg
Pris Fra 4 790 kr

Vi legger merke til at det er innebygget strømadapter i selve maskinen, noe som fører til at vi ikke får en stor klump på strømledningen vi må gjemme bort. I tillegg er det plass til to harddisker inni Mac mini, som betyr at vi kan kombinere en vanlig harddisk med en SSD for både god ytelse og mye lagringskapasitet.

Med sin beskjedne innmat og størrelse burde vi kunne forvente en stillegående opplevelse med Mac mini. Det vil nok også føre til at denne maskinen passer utmerket i en TV-benk. Vi mottok en utgave av Apple Mac mini med en Intel Core i5-2520M prosessor, AMD Radeon HD 6630M-skjermkort, 500 GB 7200 rpm harddisk og 4 GB minne. Denne konfigurasjonen har en veiledende utsalgspris på 6 490 kroner.

For denne pengesummen kunne vi lett satt sammen en stasjonær PC som rent ytelsesmessig ville satt Mac mini rett i skammekroken. Men det er tross alt liten størrelse, design og funksjon det handler om hvis du ser etter en slik ministasjonær.

Takk til Apple som sendte produktet til test.