Til hovedinnhold

Apple HDTV på vei?

Den første TV-en fra Apple kan komme allerede neste år.

Ryktene om at Apple har en egen TV-modell under utvikling startet allerede for en god stund siden, men bekreftede opplysninger har latt vente på seg.

Nå foreligger det imidlertid ny informasjon som underbygger spekulasjonene om at Apple planlegger å slippe en HDTV i relativt nær fremtid.

Bygger prototyper

En kilde med forbindelser til en asiatisk komponentleverandør skal i september ha sagt at Apple er i ferd med å bygge prototyper av en HDTV-modell med sikte på mulig lansering i 2012. Dette ble avslørt i et internt notat som en analytiker ved navn Gene Munster skal ha levert til investorer.

Munster møtte også kilder i Asia tidligere i år som skal ha fortalt at Apple investerer i produksjonsanlegg og holder på å sikre seg levering av LCD-skjermer opp til 50 tommer.

I tillegg til dette ble det nylig avslørt at Steve Jobs snakket om en TV-modell i den kommende biografien til Apple-gründeren. Ifølge biografien ville Jobs bygge en TV som skal være kompatibel med alle produktene inkludert iCloud-tjenesten og som skulle ha det enkleste grensesnittet man kan tenke seg.

Jobs sier i boken at han har "knekt koden" når det gjelder TV-er og at han vil gjøre det samme for TV som de øvrige Apple-produktene har gjort for musikkavspilling, telefoner og datamaskiner, nemlig å gjøre det enkelt og elegant.

Dermed kan det se ut til at en HDTV fra Apple endelig kan bli en realitet, men de offisielle bekreftelsene må vi ennå vente på.

(Kilde: Apple Insider, via Übergizmo)

annonse