Tek.no

Test Sharp Aquos LC-80LE646S

Sharps nye 80 tommer er gigantisk

Du skal ha svær stue før du trenger dette monsteret av en LED-LCD TV.

Roy Arne Christiansen
26 Mai 2012 13:00

Design

Plasma har lenge vært kongen på haugen når du skal ha store TV-er, men nå har Sharp tatt på seg boksehanskene, og lanserer et 80 tommers monster av en LED-LCD. Her snakker vi altså om et panel på vanvittige 80 tommer, det vil si at det måler hele 203 centimeter diagonalt. Du trenger fire 40 tommere for å få samme skjermflaten som denne har. Prisen er satt til i underkant av førti tusen kroner.

Den svære LED TV-en fra Sharp har modellbetegnelsen Aquos LC-80LE646S. TV-en vil være rettet mot filmentusiasten som ønsker å ha noe som er mer lyssterkt enn projektor og lerret, samt for sportsentusiastene som vil oppleve fotball i stort format.

Design

Det første som slår deg når du åpner den gigantiske pappesken som den er pakket inn i, er den massive størrelsen. Det er uten tvil en tomannsjobb å pakke den 60 kilo tunge TV-en ut og få den montert opp på foten. Skal du ha den opp på veggen, så må du kjøpe inn et veggfeste som støtter VESA 600mm x 400mm.

Rammen til TV-en
Foten til TV-en.

Ut av esken ser vi at Sharp ikke har gjort noen radikale forandringer i forhold til designen. På samme måte som ved mange tidligere modeller fra Sharp, så har du en blank sort ramme med litt avrundede hjørner. Foten er en sort plate i plast, med samme finish som rammen til TV-en. Her må du belage deg på å tørke bort en del fingeravtrykk etter hvert.

Sharp har altså ikke lagt like mye vekt på designen slik som Samsung har med sin designbombe UE55ES8005. Her er det størrelse du betaler for, ikke designen.

Vekten av TV-en og tykkelsen på rammen gir deg et inntrykk av den er solid bygget. Konstruksjonen virker godt avstivet og TV-en står stødig på foten som følger med.

Dette er en TV som passer best for de som har litt avstand fra TV-en. Vi ble sittende rundt to meter fra TV-en når vi testet den her hos oss, og det ble en liten anelse for nærme. For å få gleden av å se hele bildet godt, bør du minimum ha tre meter i avstand fra denne TV-en. Kommer du nærmere enn tre meter, så begynner du å få litt problemer med å få med deg hele bildet.

Projektor og lerret blir en direkte konkurrent til en TV-modell i denne størrelsen. Prisene på en pakke med projektor og lerret vil i dag også ofte være prismessig snillere. Med projektor og lerret, så har man selvsagt også muligheten til å få et enda større bilde om avstanden tillater det selvsagt. For de med veldig lys stue, eller plages av viftestøy fra en projektor, så er Sharp sin gigantiske TV likevel et reelt alternativ.

Bli med til neste side, så ser vi nærmere på brukervennlighet og tilkoblinger.

Les også