TestMSI Z77IA-E53

Veldig lite hovedkort med skikkelig potensiale

Lar deg bygge en kraftig PC i mini-format.

Spesifikasjoner

Er du på jakt etter en liten maskin uten å måtte ofre ytelse for størrelsen, bør du sjekke ut hovedkort med Mini-ITX- standarden.

Til tross for en størrelse på bare 17 x 17 centimeter, tilbyr flere slike hovedkort støtte for kraftige prosessorer og øvrige komponenter. Kombinert med et kabinett som Silverstone Sugo SG07 har du også muligheter for skikkelige skjermkort.

Et mITX-hovedkort fra MSI har nå havnet på testbenken. Det heter MSI Z77IA-E53, og med Intels Z77-brikkesett støtter dette samtlige LGA1155-prosessorer, som modellen Core i7 3770K vi har testet tidligere.

Tettpakket funksjonalitet

Med kretskortets begrensede plass til komponenter, har MSI hatt en utfordring med utformingen av hovedkortets layout.

For å kjøle hovedkortet finner vi beskjedne kjøleribber på spenningsregulatorene og brikkesettet.

MSI Z77IA-E53 er utstyrt med et PCI Express 3.0 x16-spor, slik at du har mulighet for å benytte et eksternt skjermkort for økt grafikkytelse. Kortet har dessuten en kombinert Mini-PCIe og mSATA-kontakt.

Kortet har fire SATA-kontakter, samt en eSATA-kontakt på hovedkortets bakplate. To av kontaktene har 6 Gbit/s-båndbredde, resten er begrenset til 3 GBit/s. Med Z77-brikkesettet har du støtte for RAID 0, 1, 5 og 10.

På I/O-panelet finner vi fire USB 2.0- og to USB 3.0-porter, en eSATA-kontakt, nettverkstilkobling og en PS/2-kontakt for tastatur eller mus.

Videre finner vi diverse kontakter for lyd og VGA- og HDMI-utganger, om du vil bruke prosessorens integrerte grafikkprosessor. En antennetilkobling for WiFi og en knapp for tilbakestilling av BIOS har også funnet veien til bakpanelet.

En 8111E-kontroller fra Realtek styrer gigabit-nettverket. Lydprosesseringen blir gjort av en ACL892-brikke fra Realtek, som leverer kurant lyd i åtte kanaler.

Godt tilbehør

I esken til MSI Z77IA-E53 finner vi kun det mest nødvendige av tilbehør.

  • 2 x SATA 6GBit/s-kabler
  • WiFi-antenne
  • Manual
  • Driver-CD
  • I/O Bakplate
  • M-Connector kit

Bli med til neste side, så ser vi nærmere på BIOS og overklokkingsmulighetene »