Til hovedinnhold

Gaming

TestAnmeldelse: Twisted Metal (PS3)

Klovner i bilkamp

Gjør deg klar for galskap på fire hjul.

[Gamer.no]: Etter nesten en måned i sensur-karantene ankommer endelig det nyeste tilskuddet i Twisted Metal-franchisen våre breddegrader, over ti år etter seriens siste virkelig store lansering. Spillmarkedet har ikke akkurat sett flust av kampbaserte bilspill de siste årene — kan Twisted Metal anno 2012 være den vitamininnsprøytningen sjangeren trenger?

Kjipe saker

Tradisjonen tro er Calypso nok en gang vert for den årlige Twisted Metal-turneringen, en konkurranse hvor bilførere settes opp mot hverandre i en kamp på liv død. Vinneren får ett ønske oppfylt, og i denne utgaven følger man tre svært ulike sjåfører, som alle har helt egne motivasjoner for å risikere liv og lemmer.

Vi har den lettere psykopatiske klovnen Sweet Tooth, som vil finne igjen sin biologiske datter for drepe henne. Deretter har vi Mr. Grimm, en kaldblodig morder som vil vende tilbake til fortiden for å endre sin egen skjebne, og den siste hovedpersonen er Dollface, en tidligere glamourmodell som vil bli kvitt en noe innpåsliten maske.

Motorisert massakre

Twisted Metal er et bilspill, men ikke i ordets tradisjonelle forstand. Her handler det ikke om å komme først til mål eller å sladde lengst — det handler i all enkelhet om ødeleggelse, vold og fordervelse.

Spilleren får velge mellom et bredt utvalg av mer eller mindre spennende kjøretøy, før man blir kastet ut i kaospregede gladiatorkamper. Her skal man hamle opp med fiendebilene, enten ved å kollidere med dem, skyte dem med uendelige mengder standardvåpen, eller ved å bruke et av flere spesialvåpen. Sistnevnte ligger spredt utover slagmarken og kan være alt fra en vanlig rakett til en radiostyrt bil.

Konklusjon

Jeg har blandede følelser for det nyeste Twisted Metal. Det viderefører utvilsomt arven fra de originale spillene, men har for mange svakheter til å kunne puste nytt liv i den halvveis avdøde bilkampsjangeren. Med et litt overkomplisert kontrollsystem, gammeldags grafikk, og en svak historie kan man ikke unngå følelsen av at spillet burde gjennomgått adskillige runder med testing før det fikk fritt leide.

Spiller man solo er opplevelsen svært lite verdt, men sammen med fire gode venner eller opptil femten spillere over nettet øker spillets underholdningsverdi øyeblikkelig flere hakk. I sin nåværende tilstand sliter spillet med dårlig matchmaking, men jeg øyner stort potensiale for flerspillerdelen når en oppdatering utvilsomt kommer.

For i bunn og grunn er Twisted Metals spillmekanikker solide, bilkampene er balanserte og banene preget av et herlig design, hvorav samtlige vekker minner fra en svunnen bilspill-æra — og det er nettopp dette et Twisted Metal spill i 2012 skal gjøre.

Twisted Metal er kun i salg for PlayStation 3.

Dom PS3: 6/10 NOKSÅ GODT

Vil du vite mer?
Les hele anmeldelsen av Twisted Metal på Gamer.no »

annonse