Til hovedinnhold

Gaming

TestAnmeldelse: Mass Effect 3 (PS3/X360)

Avslutter trilogien med et stjernesmell

Mass Effect 3 er seriens beste spill.

[Gamer.no]: I tredje og siste kapittel av Mass Effect-trilogien blir vår kjære hjemplanet angrepet av de teknologisk overlegne Reaper-skapningene. Det er få utgangspunkt som har vært for utfordrende for universets store helt John Shepard, men mørkere enn dette har det aldri vært. Mer enn det skal jeg ikke si, av respekt for de som enda ikke har fått ta del i dette, tilsynelatende umulige, oppdraget.

Les også: I harnisk over Mass Effect 3-slutten

Hva er egentlig Biowares siste spill? Mass Effect 3 er ikke et skytespill eller et rollespill – det er et rom-epos av den grandiose sorten. For å tilfredsstille ulike typer spillere har du også muligheten til å velge hvor nært rollespill- eller actionspill-sjangeren opplevelsen skal være. Dette er en flott mulighet som gjør at de som ikke vil skyte så mye kan nyte historien, og i motsatt tilfelle kan de som vil ha en mer action-basert opplevelse unngå å fordype seg like mye i historien – selv om det vil være tåpelig.

Får deg til å glemme tannpussen

Jeg er vanligvis ingen stor entusiast av science fiction. Det flotte og intelligente Mass Effect-universet med sin blanding av vitenskap og fiksjon, sine moralske og politiske dilemma mellom raser, retten til liv og lignende, gjør likevel at jeg klarer å bli både interessert og engasjert.

Spillet ville ikke blitt gammelt hvis det hadde vært lansert som et enkelt skytespill, og man kan nok også argumentere for stor grad av gjenbruk fra de forrige spillene, samt at Bioware spiller på vanlige klisjeer. Dette blir uansett irrelevant for min del, ettersom dette er et av de første spillene på lang tid som får meg til å glemme alt som heter avtaler, tannpuss og leggetid. Jeg vil vite hva som skjer rundt neste sving og etter neste oppdrag. Når spillet er så dyktig på å sultefore meg med puslespillbiter, blir søken etter mer informasjon nesten manisk.

Mass Effect 3 avslutter trilogien med et stjernesmell og står ut som seriens beste spill – mye takket være historien til John Shepard, en av de flotteste, mest ærefulle og oppofrende spillhelter vi noen gang har sett.

Dom PS3/X360: 9/10 KLASSISK

Vil du vite mer?
Les hele anmeldelsen av Mass Effect 3 på Gamer.no »

annonse