Til hovedinnhold

Gaming

TestAnmeldelse: Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Generations (PS3)

Dette spillet er en visuell perle

Det brygger opp til nok en heftig storm i det japanske ninjauniverset

[Gamer.no]: Den japanske manga- og animasjonsserien Naruto har rukket å få en god del år på baken siden oppstarten i 1997, og anses i dag av mange som en av de største innenfor sitt felt. Som en følge av den avsindige populariteten har en rekke spill basert på universet blitt utviklet opp gjennom årene. Da CyberConnect2 førte ninjaene inn på den nåværende generasjonen med det første Ultimate Ninja Storm-spillet i 2008 var det som et friskt pust i slåssepillsjangeren.

Mens vi venter på episode 3

Animasjonsserien, som spillene i all hovedsak baserer seg på, er delt opp i to fraksjoner som hver tar for seg ulike deler av Narutos liv. Det opprinnelige Ultimate Ninja Storm-spillet tok for seg de tidligste årene i Narutos saga, mens spill nummer to handlet om hva som skjedde tre år senere, i det som er bedre kjent som Shippuden-æraen. Siden animasjonsserien fortsatt er under full produksjon i Japan tar det naturlig nok noe tid før det produseres nok stoff til å rettferdiggjøre et helt nytt spill, og det er i dette mellomrommet Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Generations smetter inn.

Ved å smelte sammen fortellingene fra den første og andre delen av Narutos saga, har utviklerstudioet CyberConnect2 gitt seg selv et perfekt grunnlag for å skape et spill som inneholder det beste fra to generasjoner ninjahelter.

Flott å se på

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Generations leverer akkurat det det lover — det beste fra de to første spillene i serien, blandet med en rekke nyvinninger både på nett og lokalt. Den unike grafiske stilen er som tidligere fabelaktig, og overgår til tider opphavsmaterialet den baserer seg på. Med flytende animasjoner og dynamisk kameraføring er spillet en visuell perle.

De mange historiene som fortelles er nokså interessante, selv for en som har sett serien i lang tid, men går ikke nok i dybden til å gi nykommere et godt overblikk over den generelle ideen i manga- og animasjonsserien. Stillbildesekvensene er ofte intetsigende og en svak erstatning for løsningene i forgjengeren, og man merker at historiedelen ikke har hatt hovedfokuset, til tross for de strålende animasjonssekvenser underveis.

La kampene begynne

For det er bataljene mellom spillere, både lokalt og på nett som er hjertet i Ultimate Ninja Storm Generations, og dette elementet er gjennomført til fingerspissene. Du får over 70 spillbare figurer og et dynamisk kampsystem som er lett å lære, samtidig som det ikke føles simpelt. Det nyeste tilskuddet i franchisen er et spill tilhengere, så vel som nykommere kan og vil omfavne. Og da gjør det ingenting at spillet er og blir versjon 2.5.

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Generations er i salg for PlayStation 3 (testet) og Xbox 360

Dom PS3: 9/10 KLASSISK

Vil du vite mer?
Les hele anmeldelsen av Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Generations på Gamer.no »

annonse