Til hovedinnhold

Påsken på podcast

Stadig flere får TV på hytta, og ikke minst har mange glede av mobilt bredbånd og mobil-TV nå i påsken.
 

Det finnes likevel en enklere og helt gratis løsning for å bli underholdt selv på den mest avsidesliggende fjelltopp. Du kan laste ned en rekke påskemoro som podcast og bringe det med deg på påsketur ved hjelp av MP3-spilleren, mobilen eller rett og slett på laptopen.
 

NRK på topp

Podcast er datafiler med programinnhold som stort sett kan lastes ned gratis på nett. Det finnes over 100 000 lyd- og bildepodcaster å laste ned eller abonnere på bare via iTunes, så det bør være nok å velge i.
 

NRK leverer de mest populære podcastene i Norge, og står for hele 25 av de 30 mest populære podcastene i norske iTunes akkurat nå. Listen toppes av populære radioprogram som ”Hallo i uken” og ”P.I.L.S”, men nå før påske har også NRK P1s ”Påskelabyrinten” sneket seg opp på en femte plass på lista. Den populære radioklassikeren har allerede årlige lyttertall på over millionen med Viggo Valles geografiske quiz.  
 

Av annet påskestoff kan NRK by på seks grøssere skrevet av lytterne og dramatisert av Radioteatret. På NRK Gull kan man også laste ned "Krim fra virkeligheten", en krimserie på 15 episoder.

Påskeprogramet til NRK1s ”To og en iPod”  er også tilgjengeliggjort på podcast. Her tar programleder Kari Slaatsveen folkemusiker Berit Opheim Versto med ut på ski og vil finne ut hva slags musikk hun har på MP3-spilleren sin.

Man kan dessuten laste ned episoder av mange populære TV- serier som ”Himmelblå”, ”Flyttefeber” , ”Der ingen skulle tru…” og TVNorges ”Norges Herligste” og ”Wipeout”.  Videosendingen ”Best of YouTube” er også populær.

Bli klokere

I tillegg er det jo en rekke andre ting å bruke påskeferien til, det er for eksempel et bredt utvalg av kurs og læretjenester på podcast. Har du lyst til å lære deg nye språk, finnes det for eksempel mange språkkurs å velge i mellom. En av de mest populære er Radiolinguas ”Learn Spanish with a Coffiebreak”.
 

Radiolingua har også populære ettminuttskurs i en rekke språk som man kan abonnere på. ”One Minute Norwegian” er faktisk det tredje mest populære språkkurset på Radiolinguas sider akkurat nå.

Mange benytter seg dessuten av podcast til å bli bedre i bildebehandling. Det finnes for eksempel utallige programmer for å bli bedre med Photoshop i podcastoversikten til Itunes.

 

Man finner også mer grundige studietilbud på podcast, for eksempel forelesninger til en del studier. Et eksempel er forsvarsminister Anne Grethe Strøm-Erichsens forelesninger om forsvar- og utenrikspolitikk.

Jussforelesninger med jurist Olav Torvund er også populære.

Her finner du det

Ellers er jo påsken en kristen høytid, og du kan også finne en hel del religiøse podcaster, som bibelundervisning, andakter og opplesning av selve Bibelen. Det er også mye å velge mellom blant de andre store verdensreligionene.
 

Dokumentarer, nyhetssendinger, musikk og reiseprogrammer er også å finne på podcast, så du trenger rett og slett ikke mangle noe i ferien.
 

Itunes programvare har en brukervennlig og innholdsrik podcastoversikt, men det finnes også gode nettsider som Podcastgallery.com. Du kan også gå rett inn på for eksempel NRKs eller BBCs podcastsider. Nettleseren din kan også laste ned podcaster for deg som RSS-feeder eller såkalte ”levende bokmerker”.

Populære barneprogram som "Kometkameratene" kan nok helt sikkert også bidra til ro i baksetet når kjøreturen blir i lengste laget. Så da gjenstår det bare å ønske alle en "god podske"!

Les også
Hvem er best på musikk: Telenor vs Netcom
Les også
Dyre låter faller i popularitet
Les også
Krim og snadder på mobilen
Les også
TV på hytta i påsken
Les også
De mest populære nettsidene
Les også
Regjeringen satser på podcast
Les også
Gode podcast-tips
Mer om
annonse