Til hovedinnhold

Låter å våkne opp til

(Publisert 29.09.2009)
Stadig flere kjøper og laster ned musikk direkte på mobilen, nå som både NetCom og Telenor har fått dreisen på sine musikkbutikker. Standardprisene er fortsatt litt i høyeste laget, men etter vår oppfatning får du flere enkeltlåter til ”nice price” nå enn tidligere. For hele album ligger prisen rundt en hundrelapp, som regel.

Mange bruker mobiltelefonen som alarm, og da kan det være verdt å bruke et par kroner på en godlåt å våkne opp til. Vi spurte Telenor og NetCom om råd og tips.

NetCom anbefaler
Det er ikke alltid like lett å finne en sang du liker som også er en passende låt å våkne opp til. Sjansen er dessuten stor for at du går lei av sangen i løpet av kort tid. Vi spurte NetComs innholdssjef om han kunne gi noen tips.

- Wake me up before you go-go med Wham. Den har vekket meg til godt humør siden 80-tallet. Man blir bare blid av denne. Og fra Pulp Fiction-filmen: On the road again (Misirlou, journ.anm.). Denne sangen skaper god stemning i kroppen og tilslutt står man og hopper i sengen. Knall start på dagen, sier Marius Halle i NetCom.

Men det er en norsk artist som bringer den aller søteste musikken til Halles ører:

- Ellers kunne jo jeg helst tenkt meg å våkne til Tone Damli Aaberge, sier han lurt.

Hvorfor har ikke NetCom egne ”anbefalte”-lister av denne typen i musikkbutikken?

- NetCom har topplister, singellister, albumlister og ”vi anbefaler”-lister. Men vi anbefaler lister ut fra hva vi tror generelt vil være mest likt. Foreløpig har vi ikke anbefalte lister på ulike segmenter. Men du skal ikke se bort fra at det vil komme med tiden, svarer Halle.

Besøk NetComs musikkbutikk her.

(Artikkelen fortsettes.)
 

Telenors anbefalte
Telenor samarbeider med Platekompaniet om sin musikkbutikk, et samarbeid som ser ut til å blomstre; i likhet med hos NetCom finner vi flere låter i musikkbutikken til en akseptabel pris. Vi spurte informasjonssjef Anders Krokan i Telenor om han på samme vis kunne anbefale et par låter som var ypperlige å våkne opp til.

- Grand Idea med Ghost Dog. Ghost Dog, som er fra Mo i Rana, er ute med sitt debutalbum. Våkner du til låta Grand Idea, svever du lett ut av lune laken. Tipper vi får høre mye fra dette bandet fremover, og ikke bare om morgenen. For øvrig mye deilig norsk for tiden, og vi vektlegger å ha et knallutvalg på norsk musikk i butikken, sier Krokan.

- Night Boat to Cairo med Madness. Den starter med en herlig skipsfløyte eller tåkelur som rykker deg relativt udiskré ut av drømmeland. Så flyter du videre i en herlig ska-låt, som garantert får deg dansende på føttene og gir deg en start på dagen, forhåpentlig en god sådan. In for the Kill med La Roux – Denne sangen er bare så deilig full av positiv energi at jeg blir glad av å høre på den. Her våkner man lett spasmisk, dog med et smil om munnen, sier Krokan videre.

Hvorfor har ikke Telenor egne ”anbefalte”-lister av denne typen i musikkbutikken?

- Av plasshensyn har vi ikke tatt dette med på telenor.no, men dersom du går til musikkbutikken via Platekompaniet, vil du få anbefalinger også på enkeltsanger. Telenor mener anbefalinger er ekstremt viktig, og dette var en hovedmotivasjon for å etablere en digital musikkbutikk med Platekompaniet. Her har de kongekompetanse. Vi vurderer om vi skal ta inn låtanbefalinger i musikkbutikken på telenor.no også, svarer Krokan.

(Artikkelen fortsettes.)
 

Wap i vei
Da er det bare å finne frem mobilen og besøke en musikkbutikk, kjøpe og laste ned en godlåt, og våkne til en ny og bedre dag i morgen. Enten du foretrekker den silkemyke stemmen til Gulltasten-aktuelle Tone Damli Aaberge, som Halle i NetCom gjør, eller du heller vil våkne – ”lett spasmisk, dog med et smil om munnen” – til La Roux, som Krokan i Telenor foreslår, finner du dette og mye mer i deres respektive musikkbutikker.

Har du flere tips til gode ”Alarm-toner”, låter å våkne opp til, setter vi stor pris på om du legger igjen en kommentar under artikkelen.

Les også
Mot døve ører
Les også
Prissøk på rimelige touchmobiler
Les også
Musikk i dine ører
Les også
Facebook på mobilen tar av
Les også
Nokia "Comes With Music" i april
Les også
På krigsstien mot innholdssvindlerne
Les også
Skaff deg årets sommerlåter på mobilen
Les også
Her kjøper du sommermusikken
Les også
Vi tester musikkjøp på nett
Les også
Nokias musikkbutikk er her
Les også
Hvem er best på musikk: Telenor vs Netcom
Mer om
annonse