Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestSony Xperia V

Denne 4G-mobilen har alt

Xperia V har 4G, er lynrask, vanntett, elegant,
og har knallskjerm, NFC og svært bra kamera.

Espen Irwing Swang, Amobil.no

[Amobil.no]: Som en av de første fungerende 4G-mobilen på markedet, må Sony Xperia V regne med litt ekstra oppmerksomhet. 4G er teknologien som skal sørge for at mobilnettet er like raskt som fibernettet du har i veggen hjemme. Foreløpig er det bare Telenor som tilbyr 4G for mobiltelefoner i Norge, men du kan gjerne kjøpe telefonen for å bruke den som en vanlig 3G-mobil, også i andre nett.

Selv uten 4G er Sony Xperia V en mobiltelefon av ypperste klasse. Byggekvaliteten er god, skjermen er skarp og klar, kameraet er meget bra, og telefonen er den raskeste av tokjernemodellene på markedet. I mange av testene våre skårer den også bedre enn mobiler med fire prosessorkjerner.

Holde vannet ute

Noe av det vi liker best med Xperia V er at den er vanntett, uten at du kan se det utenpå telefonen. Du kan selvsagt legge merke til at det er lokk over alle tilkoblingspunkter, men det er det også på flere telefoner som ikke tåler vann.

Sony Xperia V er slank og elegant, med den samme svaien i ryggen som du kunne se på Sony Ericsson Xperia Arc S. En solid metallramme og mangel på overflødige taster bidrar til å gi telefonen et eksklusivt preg. Det gummierte bakdekselet gir også godt grep, også når telefonen er våt.

Siden telefonen er vanntett, trenger du ikke å være redd for å ta den frem når det regner. Er du skikkelig hektet kan du til og med ta den med deg i dusjen. Da bør du nok helst dusje alene hjemme hos deg selv.

Kliss våt, men uskadd Xperia V.Foto: Espen Irwing Swang

Husk at alle mobiltelefoner kan ta skade av fukt. Selv vanntette mobiler kan få kondens på innsiden ved temperaturvekslinger, og har du ikke satt lokkene skikkelig på, så er heller ikke Xperia V vanntett.

Men vi har brukt testmobilen som fjernkontroll til Sonos mens vi har sittet ute i boblebadet, uten at telefonen har tatt skade av det. Skjermberøringen fungerer imidlertid ikke veldig godt om det er mye vann på glasset. Å bruke Xperia V som undervannskamera er ikke så lett, ettersom du må bruke skjermberøring for å knipse bildene.

Kamera i ypperste klasse

Bilde tatt med Xperia V fra buss i fart.Foto: Espen Irwing Swang

Kameraet er ett av de beste mobilkameraene på markedet, og du kan nå også ta HDR-bilder for optimalt resultat i blandet lys. Innstillingene for kameraet er gode, men stort sett overflødige. Sony har nemlig tatt i bruk en ny teknologi som styrer innstillingene automatisk, og dermed er det bare ved helt spesielle situasjoner at du får bruk for innstillingsmenyen.

Du kan også ta panoramabilder og legge ulike filtre på bildene dine, i tillegg til at kameraet kjenner igjen ansikter og smil. Videokameraet er imidlertid ikke mer enn middels bra, og frontkameraet er et svært enkelt VGA-kamera.

Underholdningsmaskin

Xperia V er en underholdende mobiltelefon.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Telefonen er ypperlig for musikk og film, enten du streamer fra Internett, laster ned HD-filmer eller bruker innhold som er lagret på andre enheter i nettverket ditt. Den nye Bravia 2-teknologien bedriver den reneste trolldom på blasse bilder og filmer, mens Walkman-appen er en av de beste musikkappene du får på en mobiltelefon.

Maskinvaren kjører spill og film på en glimrende måte, også om du overfører bildet til en større skjerm.

Det eneste vi savner på Xperia V, er dokkingstasjonen som fulgte med Xperia Acro S. Det er litt tungvint å åpne den lille luken når mobilen skal lades, og vi frykter at luken en dag skal være løs, så vann kan trenge inn i telefonen. I tillegg savner vi en MHL A/V-adapter så vi kan koble telefonen til TV uten å måtte gå veien om PlayStation. Medieinnhold kan du uansett spille av trådløst til TV-er med DLNA-støtte, eller du kan spille av lyden trådløst til DLNA og Bluetooth-mottakere.

Ingen billig mobil

Prismessig havner Xperia V på den øverste delen av skalaen. Nå kan du ganske sikkert regne med at Telenor vil subsidiere 4G-mobiler ganske tungt i tiden som kommer, og dermed kan du være heldig å få telefonen til lavere pris enn det vi oppgir (se prisguide).

Husk at du også må betale for ekstra datakapasitet, og for å kunne bruke hastigheter som er høyere enn de som følger av abonnementet ditt. For selv om den teoretiske hastigheten er opp mot 100 Mbps, så ønsker ikke Telenor at noen få brukere skal beslaglegge hele kapasiteten i nettet. Selv med fartssperre på abonnementet vil en 4G-mobil være raskere på nettet enn en hjemme-PC med VDSL.

Det finnes ytterligere to alternativer for den som vil ha 4G på mobilen . Samsungs variant er en Galaxy SIII med LTE, mens Nokia har LTE-modul i sin Lumia 920 (Windows Phone 8).

Ønsker du en vanntett mobil uten 4G, er Sony Xperia Acro S en telefon med samme skjermstørrelse som Xperia V. Den har også mange av de samme egenskapene ellers, men den er en god del tyngre og mer klumpete enn Xperia V. Til gjengjeld er den nå en del billigere.

Lik oss på Facebook du også.

annonse