Tek.no

Test Apple iMac 27" 2013

Apples stilfulle stasjonære er blitt enda bedre

Ny innmat gjør det lett å like lekre iMac.

Vegar Jansen, Hardware.no
3 Des 2013 17:00

Innledning

Alt-i-ett-datamaskinen iMac krever ingen stor introduksjon. Apples skrivebordsmodell i glass og aluminium er lett gjenkjennelig, og har nok stil til at den har blitt satt til å smykke både bedrifter og finere hjem med eplelogoen. Stilen har stort sett vært den samme de siste seks årene, men iMac fikk også en real ansiktsløfting tidligere i år, hvor blant annet kanttykkelsen ble høvlet ned til kun fem millimeter.

Nå har nyeste generasjon iMac vært ute et par måneder, og endelig funnet veien til testbenken. Der står den og ser helt lik ut som den «gamle» modellen. Forandringene har skjedd innvendig denne gangen, og det betyr at Apple har fått på plass siste generasjon Intel Core i-prosessorer i iMac.

I tillegg har grafikkortprodusenten Nvidia bidratt med sine siste skjermkort i 700M-serien. Disse modellene er opprinnelig konstruert for bærbare datamaskiner, men med sin mindre størrelse og lavere varmeutvikling er de også godt egnet for andre datamaskiner med begrenset plass.

Vi nevner også at nye iMac har fått på plass IEEE 802.11ac, som er den nyeste og kjappeste standarden for trådløse nettverk. Den skal selvfølgelig være bakoverkompatibel med de eldre standardene.

Apples 27-tommers iMac kommer tradisjonen tro i flere konfigurasjoner. Vårt testeksemplar var 1500 kroner opp fra grunnmodellen – noe som betyr at den har litt kjappere prosessor og et adskillig bedre grafikkort.

I tillegg til en Intel Core i5-4670 på 3,4 GHz, 8 GB minne og Nvidia GeForce GTX 775M grafikk, var den også bestykket med 1 TB Fusion Drive, noe som gjør at lagringsdelen av datamaskinen både har fart og kapasitet uten at bankkontoen forblør av den grunn.

Totalprisen for vår testmaskin står da og blinker på 18 590 kroner.

Kan dette være verd alle pengene? >>>

Det var Apple som sendte oss produktet til test.