Tek.no

Nyhet

Nei du, dette er ikke Apple iMac

Men ser du hva det egentlig er?

Vegar Jansen, Hardware.no
8 Juni 2013 11:00

Hardware/Taipei: Det finnes design som helt tilfeldigvis ligner hverandre, og så finnes det dårlig skjulte kopier. I sistnevnte kategori havner alt-i-ett-modellene fra kinesiske Dianji, som vi blir fortalt betyr paraply.

Ett eneste blikk på datamaskinen, og vi lurer på om det holder med paraply mot den advokatstormen som vitterlig må være på vei – for det er jo helt klart Apple iMac som er inspirasjonen her.

– Vi har aldri hatt noen problemer med Apple, forsikrer salgssjef Nancy Chen oss om, og legger til at Dianji er et ti år gammelt merke.

«Mac» på lavbudsjett

Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

En ny kikk på maskinparken, og ikke minst spesifikasjonene, forteller oss at Apple ikke akkurat har direkte konkurrase. Alt-i-ett-modellene kjører Windows, har skjermer på mellom 18,4 og 23,6 tommer og er utstyrt med forrige generasjon Intel Atom eller Intel Core i3 og i5. En datamaskin med Core i3 har en prislapp på omtrent 300 dollar, kvitrer Chen.

– Vi har også begynt å selge til europeiske land, smiler hun videre, mens vi i vårt stille sinn ikke forestiller oss at Dianjis alt-i-ett-modeller vil overta plassen til sjefens dyre iMac. Søt paraplylogo eller ikke.

Nancy Chen lot oss forøvrig ikke gå før vi har tatt oversiktsbilde av standen deres, og hun sjekket egenhendig at nettadressen til Dianji ble med på det bildet – et bilde du ikke finner i denne saken.

Les også
Apple iMac 27" 2013: Apples stilfulle stasjonære er blitt enda bedre
annonse

Les også