Til hovedinnhold

Apple tar patent på trådløs «projektor-PC»

Vil kvitte seg med både skjerm og ledninger.

Brian A Jackson/Shutterstock.com

Nye patenter er blitt et viktig «våpen» i teknologikonkurransen, noe som ikke minst gjelder for Apple, som i nyere tid har tatt patent på blant annnet taktile berøringsskjermer til biler, en spesiell hybrid-PC-løsning og et projektorkonsept til MacBook.

Det viser seg at projektorteknologi står også sentralt i den nyeste godkjente patentsøknaden til Apple, som nettstedet AppleInsider har snappet opp.

Mini-projektor-PC

Det den rykende ferske patenten til Apple skisserer er et slags bærbart og minimalistisk PC-system som verken trenger skjerm eller ledninger.

Slik ser Apple for seg systemet.Foto: Apple/USPTO

Systemet består tilsynelatende av en liten «boks» som byr på vanlig PC-funksjonalitet, men som også har en form for «smart-projektor» innebygd, som projiserer bildet på en overflate.

Denne projektoren skal visstnok være i stand til å endre bildeinnstillingene dynamisk etter hva slags type overflate bildet projiseres på, hvilken farge den har og så videre. Den skal også kunne endre grensesnittet basert på avstanden mellom overflaten og enheten. Alt dette skal bli mulig ved hjelp av ulike typer sensorer.

Helt trådløst

Projektoren skiller seg også fra konvensjonelle modeller ved at den via dynamisk justering av pikseltettheten kan kompensere for den såkalte «keystone»-effekten, det vil si fordreining av bildet som kan oppstå når projektoren ikke er plassert helt vinkelrett i forhold til bildeoverflaten.

I tillegg til an avansert projektorteknologi skal det skisserte systemet til Apple som sagt også være uten brysomme ledninger. Boksen vil nemlig ha støtte for både trådløs mus, tastatur og lading, via såkalt induktiv strømoverføring.

Det nye Apple-konseptet eksisterer enn så lenge altså kun som en skisse, og det er høyst uvisst om eller når produktet faktisk vil bli realisert. For flere detaljer kan du lese hele patentdokumentet her.

I mellomtiden får vi nøye oss med Apples vanlige produkter: Apple iMac 27" er blitt enda bedre »

(Kilde: AppleInsider, via Cnet)

annonse