Test

Alienware M11X

Introduksjon

Bærbare maskiner som er rettet mot spilling finnes det mange av. De fleste av dem er fysisk store, nettopp fordi spilling krever komponenter av et visst kaliber med tilhørende effektforbruk. Alienware, en virkelig ringrev når det gjelder spillmaskiner, har nå kommet opp med noe helt nytt. Hva sier du til en spillmaskin med fin ytelse, pakket inn i et skall som er litt større enn nett-PC-ene, men mindre bredde enn de fleste CULV-maskiner?

Si velkommen til Alienware M11X. Denne maskinen er en kombinasjon av mange elementer. Den er ikke spesielt fysisk stor, skjermen er faktisk ikke større enn 11,6 koselige tommer. Man får nesten noen nett-PC-vibber ved å se på maskinen første gangen. Det Alienware derimot har gjort, er å bygge i høyden. Maskinen bærer målene 23,5 x 28,8 x 3,4 cm, noe som gjør den portabel. Samtidig skal komponentene sørge for at den vil dra en rekke gode og aktuelle spill.

Maskinen bygger på merkenavnet til Alienware, noe som innebærer en design av den mer skrikende sorten. Dette er definitivt noe man elsker eller hater, men vi skal gi dem poeng for at det hele er gjennomført. Som bildet over viser, er det snakk om valgfri fargebelysning både i front, under skjermen og så klart under tastaturet. Vi kan også nevne at skjermen har oppløsningen 1366 x 768 piksler, slettes ikke dumt for en maskin på denne størrelsen.

Da har vi snakket nok om det ytre, som en spillbærbar er det virkelig det indre som teller. Prosessoren er en Intel Pentium SU4100 på 1,3 GHz, som drar lasset sammen med 2 GB DDR3-minne. Harddisken er forøvrig en liten sak på 250 GB.

Når det kommer til skjermkort, den eneste vitale komponenten vi ikke har omtalt enda, så har M11X faktisk med seg to. Det ene er integrert, det andre er dedikert. Førstnevnte er i Intel Mobile 4-serien, mens det andre er et Nvidia Geforce GT 335M. Først må vi spesifisere at det ikke er snakk om en Nvidia Optimus-løsning. Hvilket grafikkort du benytter, velger du ved hjelp av en hurtigtast, så selve byttet må skje manuelt. Dette krever derimot ingen omstart, skjermen blinker, og vips så er du over på den andre grafikkløsningen.

Alienware M11X har blitt testet i alle bauger og kanter, bla om så skal vi presentere deg for vår meninger!

Takk til Dell som sendte produktet til test.