Test

Fire A2DP-hodesett

Innledning

I løpet av det siste året har blåtann blitt en felles standard for å overføre lyd mellom ulike plattformer, og teknologien er nå i bruk i både PC-er, PDA-er og mobiltelefoner.

Sentralt i denne utviklingen står A2DP, en ny protokoll for overføring av lyd over blåtann. A2DP-hodesett har mye mye bedre lydkvalitet enn tradisjonelle hodesett, overfører i stereo og egner seg for musikkavspilling. A2DP-hodesettene har også egne betjeningsknapper, slik at du kan stoppe musikken, skifte sang og justere volumet rett fra hodesettet.

Enda er utvalget av A2DP-hodesett ganske sparsommelig. Vi har testet fire av A2DP-hodesettene man får kjøpt i Norge. Siden A2DP er en standardprotokoll, skal settene i teorien fungere uavhengig av hvilket merke mobil eller PC du har.

A2DP-hodesettene vi tester har alle en oppgitt rekkevidde på ca. 10 meter. Merk at det kun er de nyeste mobiltelefonene på markedet med blåtann som støtter A2DP-protokollen og kan bruke disse hodesettene (se en liste her).

Hodesettene vi tester er som nevnt ikke bare begrenset til bruk med mobilen, de kan også kobles til PC-en. For operativsystemet ser A2DP-hodesettene rett og slett ut som et ekstra lydkort som man kan sende og motta lyd fra. Vi har også brukt hodesettene med WinAmp og Skype.

Takk til Netshop, Siemens og Samsung som lånte ut testeksemplarene.