Tek.no

Nyhet

Jabra lanserer mono-stereo-hodesett

3GSM/Barcelona: Ett hodesett på for hvert øre. (Foto: Einar Eriksen)
17 Feb 2007 05:00

(3GSM/Barcelona) Jabra har tatt fantasien i bruk når nå har laget et nytt hodesett: BT8010. Produsenten fokuserer på at hodesettet skal være mulig å bruke både i jobb og fritid.

I jobben trenger du sannsynligvis hodesettet til telefonsamtaler. Da henger du bare BT8010 på øret og kobler det til telefonen din med blåtann. Dermed vil alle samtalene dine være trådløse, og du slipper alt som heter ledning.

Når du skal ut ta deg en spasertur senere på dagen, kan du hekte på et ekstra hodesett på det andre øret. Den andre delen av BT8010 er mindre og lettere enn hoveddelen, og de to delene kobles sammen med en ledning som du har hengende bak hodet.

Det er kun hoved-hodesettet som har batteri i seg, og som mottar lyden fra telefonen din. Den andre delen fungerer kun som en vanlig øreplugg.

Hodesettet har ellers det en kan kreve av spesifikasjoner. Blåtann 2.0 er på plass, for å gjøre lydkvaliteten best mulig.

Rekkevidden på hodesettet er oppgitt til 10 meter, slik at du kan bevege deg litt bort fra telefonen mens du snakker.

Foto: Einar Eriksen, klikk for større bilder

Du kan snakke i hodesettet i ti timer før det gir opp, eller du kan du høre på musikk i seks timer. Hviletiden er på 300 timer, tilsvarende over tolv døgn.

Vekten på hodesettet hoveddelen av BT8010 er 23 gram, mens begge delene veier 37 gram til sammen.

Jabra kunne opplyse til Amobil at hodesettet snart skal være tilgjengelig i Europa. Hvor snart vites ikke. Prisen vil sannsynligvis havne på omtrent 1400 kroner inklusive avgifter i Norge.

(Kilder: Jabra)

Les også
Hodesett for ivrige Skypere
Les også
Plantronics Pulsar 260
Les også
Amobil forklarer: Blåtann
Les også
Nokia AD-42W
Les også
Fire A2DP-hodesett
annonse

Les også