Test

Motorola HF850

Motorola HF850 består av kontrollenhet med taster, hovedenhet, mikrofon og høyttaler. (Alle foto: Marius Valle)
Kontrollenheten har lys i tastaturet, og er laget i børstet stål.
Mikrofonen sørger for krystallklar lyd.

Hvis du har planer om å kjøre bil samtidig som du snakker i mobilen kan det være en god idé å skaffe seg et håndfrisett.

Ikke bare slipper du bøter, du er også tryggere i trafikken når du holder blikket på veien.

Vi har testet en blåtannbasert håndfriløsning fra Motorola; HF850. Dette er et monteringssett som integreres i bilen din, og kobles til bilens strømanlegg.

Ingen lading
Dette har mange fordeler. Først og fremst slipper du å tenke på å lade opp håndfrien din, siden det trekker strøm fra bilbatteriet. Dessuten slipper du å tre på et hodesett på øret når telefonen ringer.

HF850 er av den enkle typen bilsett. Løsningen består av en hovedenhet hvor du kobler til høyttaler, mikrofon og en kontrollenhet.

I tillegg kan du koble settet til bilstereoen, slik at radioen automatisk dempes når telefonen ringer.

Alt i alt tar HF850 liten plass i bilen din, siden løsningen ikke har en separat skjerm, slik som Sony Ericssons HCB-700.

Børstet stål
Alle delene og ledningene til settet gjemmes vekk under dashbord og i taket.

Det eneste som er oppe i dagen er kontrollenheten. Denne er omtrent fem centimeter bred og har fem taster: Lydstyrke opp og ned, svartast, demping av mikrofon, og stemmeoppringing. Kontrollenheten er laget i børstet stål, med lys under tastene slik at det er lett å se hvor du skal trykke.

Mikrofonen monteres i taket, og skal peke mot deg. Høyttaleren skal peke vekk fra mikrofonen. Stort mer er det ikke å forholde seg til.

Siden HF850 er basert på blåtann, trenger du bare å pare mobilen og settet. Deretter er alt oppe og går. Nå vil HF850 og mobilen din automagisk koble seg sammen så snart de er i nærheten av hverandre.

Vi savner en egen skjerm som viser hvem som ringer. Siden HF850 ikke har dette, er du nødt til å montere telefonen din i nærheten av rattet. At den mangler skjerm gjør også at du må fikle med telefonen når du skal ringe noen.

Svært god lyd
Da vi testet lydkvaliteten på HF850, ble vi av alle vi snakket med fortalt at lyden var veldig god. Motorolas løsning fungerer faktisk så bra at de du snakker med ikke oppfatter at du snakker i en håndfri.

HF850 filterer også bort bakgrunnstøy svært effektivt. Vi forsøkte å kjøre med viduet på bilen åpent og motoren på et høyt turtall uten at dette skapte nevneverdig irritasjon for personen i andre enden.

Dermed er HF850 trolig det aller beste vi har prøvd når det kommer til talekvalitet. Det eneste vi kan tillate oss å klage på er at lydstyrken ut fra høyttaleren er litt lav. Men så lenge du ikke kjører kabriolet, burde ikke dette være noe problem.

Konklusjon
Alt i alt syns vi HF850 er et veldig godt håndfrisett. Det er enkelt i bruk, og har god lydkvalitet i begge ender.

I forhold til for eksempel Sony Ericsson HCB-700 er HF850 imidlertid litt for enkelt. Siden løsningen ikke har skjerm må du se på telefonen når det ringer. Du har heller ikke annen stemmestyring utover det telefonen din støtter.

Dersom du klarer deg uten dette, er likevel HF850 er bunnsolid godt valg. Når du skal velge håndfri er lyden absolutt et viktig moment. Og det skader heller ikke at HF850 ikke koster allverden.

Hvis du klarer å montere sette selv, får du en billig og god løsning som bør tilfredsstille de fleste kommunikasjonsbehov på veien.

Dersom du syns det er litt voldsomt å montere et håndfrisett i bilen din, kan du ta en titt på de portable løsningene Supertooth II, eller Sony Ericssons HCB-100. Medion har også laget en GPS-mottaker med innebygget håndfri.

Les også
Cellpoint NX6000
Les også
Nye blåtannbriller på vei
Les også
Freedom Keyboard One
Les også
Slik blir blåtann 2.1
Les også
Markedets beste håndfri?
Les også
Amobil forklarer: Blåtann
Les også
Fire A2DP-hodesett
annonse