Tek.no

Test

Asus EeeBox EB1501P

15 Sept 2010 15:19
annonse

Introduksjon

Markedet for nett-PC-er har for lengst utvidet seg fra bittesmå bærbare maskiner til ministasjonære. Disse er små og plasseringsvennlige, støyer lite, og bruker lite strøm. Medaljens bakside er at de som regel også har ganske dårlig ytelse, og bruken blir begrenset til enkle oppgaver som Internett-surfing, lette kontorprogrammer og ymse småprogrammer.

For mange vil dette muligens være nok, men for de som i tillegg har lyst til å spille av HD-filmer og bruke maskinen som en HTPC, vil den lille Atom-prosessoren man finner i de fleste nett-PC-er være for svak. I tillegg er det praktisk med Blu-ray-spiller på disse maskinene.

Asus EeeBox EB1501P heter maskinen som skal tilfredsstille alle disse behovene. Med sitt integrerte Blu-ray drev, og Nvidia Ion-grafikk skal HD-filmer kunne nytes på både den ene og den andre måten.

Vi har ikke testet komplette maskiner som denne før, men siden innmaten er såpass lik en bærbar nett-PC kjører vi omtrent de samme testene som for bærbare, og sammenlikner ytelsen med den nylig testede Asus Eee PC 1015PED.

annonse

Disse testene bør gi en grei pekepinn på hvordan maskinen yter. I tillegg tester vi selvsagt det maskinen er beregnet til, nemlig avspilling av HD-materiale.

Les også