Til hovedinnhold
NyhetMac Mini mister DVD-en

Apple kutter DVD-en fra Mac Mini

Slipper tre nye modeller med Core i7 og Thunderbolt.

Apple har i dag sluppet et drøss med nye produkter, der det nye operativsystemet OS X «Lion» og den MacBook Air er de største nyhetene fra gutta i Cupertino. Tre nye versjoner av Mac Mini er også lansert, Apples lille stasjonære maskin. Samtlige modeller kommer med det nye operativsystemet «Lion».

Blant de tre versjonene av Mac Mini er to rettet mot normale forbrukere, mens sistemann kommer med server-versjonen av operativsystemet.

Kommer med Sandy Bridge

De tre modellene har samme fysiske størrelse som tidligere. Den er 3,6 cm høy samt 20 cm bred og dyp. Vekten ligger rundt 1,2 - 1,3 kg.

Optisk drev er noe som er fjernet helt fra Mini-serien. Dette var noe Apple først gjorde med Air-serien for en tid tilbake. Du må med andre ord ha en alternativ løsning om du skal se på film eller høre på musikk fra et fysisk format. Én av alternativene er å bruke funksjonen i Apples nyeste operativsystem som lar deg overføre slikt trådløst, fra en annen Apple-maskin.

En ny Sandy Bridge-prosessor er på plass. Den rimeligste utgaven kommer med en Core i5-prosessor på 2,3 GHz, med 3 MB L3-hurtigminne. Modellen i midten har en lignende prosessor, på noe sterkere 2,5 GHz. Det er også mulig å oppgradere til en noe kvassere i7 2,7 GHz-modell.

Apple har også en egen serverutgave av Mini. Denne modellen har nå blitt oppgradert til en Core i7-prosessor på 2,0 GHz, med 6 MB L3-hurtigminne.

Du kan også velge mellom 2 GB og 8 GB DDR3 1333 MHz-minne. En luke under maskinen gjør at du enkelt kan oppgradere dette ved en senere anledning.

Når det gjelder lagringsplassen er du låst til en tradisjonell harddisk på enten 500 GB for den svakeste modellen. Modellen i midten kan imidlertid spise en SSD på 256 GB sammen med en tradisjonell harddisk på 750 GB.

Servermodellen kommer som standard med to harddisker hver på 500 GB, men også her kan du velge mellom både SSD og høyere kapasitet.

Kraftigere grafikk

På skjermkortfronten har er det i all hovedsak snakk om integrerte løsninger Den svakeste Mini-en benytter det skjermkortet som sitter i prosessoren, Intel HD Graphics 3000.

Den mellomstore modellen kan by på noe litt saftigere. Der sitter det et AMD Radeon HD 6330M-skjermkort, mens servermodellen sverger til den integrerte løsningen.

Tilkoblinger er det en god del av på denne lille tassen. Med HDMI-tilkoblingen får du bildet over på TV-en din, så maskinen egner seg godt for bruk som en stue-PC.

Apple har også inkludert Thunderbolt-teknologien. Så fort denne blir litt mer utbredt, kan du koble til så godt som «alt» annet elektronisk utstyr via denne, med langt høyere hastighet enn hva USB-standarden kan tilby.

Ellers skal det også trekkes frem at fire USB 2.0-kontakter er på plass, men USB 3.0 glimter med sitt fravær.

Pris og tilgjengelighet

Mac Mini i alle sine former er nå tilgjengelig via Apples vanlige salgskanaler. Prisen starter på 4790 kroner for minstemann, og stiger til 7990 for den dyreste utgaven.

Les også
iCloud er ikke langt unna
Les også
BBEdit 10 er blitt lansert
Mer om
annonse