Til hovedinnhold

Ukens test av mobilspill

Denne helgen har vi testet spill til Iphone, Android og Symbian S60. I denne ukens spilltester står det både sinte fugler og rotter med hjelm på menyen.

Android

Bebbled

Atter en versjon av det gamle bubblebreaker-konseptet. Her er det om å gjøre å kvitte seg med bobler på en skjerm, og avhengig av hvor mange som er gruppert sammen får man poeng.

Her er dog konseptet utvidet kraftig. Det fins flere temavarianter, og man kan spille med poengrapportering til internett.

Vanligvis er det kun snakk om å rydde en skjerm. I Bebbled kan man spille uendelig. Her kommer det inn nye bobler fra kanten av skjermen ettersom man rydder midten av brettet.

Uendelig spill og poengutfordringer er ganske morsomt. Vanlig fritt spill er egentlig ikke like gøy. De fleste som liker puzzle-sjangeren bør finne noe morsomt i dette spillet.

Bebbled kan lastes ned fra Android Market og er testet på en telefon med Android 2.1

Iphone

Angry Birds

I dette spillet er man visst både sint... og fugl. Det er uvisst hvorfor de spurveliknende fuglene er sinte, men det er visst griser de ikke liker. Derfor har noen skaffet til veie spretterter til fjærkreene.

Dermed er det din oppgave å få skutt sinte fugler i alle himmelretninger. Du skal treffe ulike mål, men i hoedsak slemme griser, tror vi. Det fins også smilefjes og bygninger som skal treffes. Ekstra bonuspoeng får man om man har flere sinte fugler igjen etter å ha tatt ut hovedmålene.

Dette er enkel moro på sitt beste. Spillet er helt umiddelbart, og krever ikke noen form for øvelse. Utfordringene blir stadig vanskeligere underveis. Konseptet minner en del om det vi tidligere har sett i de olympiske pingvinspillene på internett.

Lydeffektene i spillet er et kapittel for seg, og det er også mulig å ranke resultatene sine på internett. Et fantastisk spill som til hele seks kroner på App Store gir valuta for pengene.

Rat on a scooter XL

Et av mange spill med en beskrivende tittel. Her skal du rett og slett styre en rotte som kjører en mopedskuter. Rotta liker ost, og skuteren liker bensin. Derfor kan du velge mellom spill der du hopper fra platå til platå for å fange ost eller bensin - eller kjegler og flagg.

Spillet blir vanskeligere ved at platåene blir færre og farten blir større etter hvert. Antalle oster, bensinflasker, kjegler eller flagg du treffer gir et poengresultat. Du får ekstrapoeng dersom du klarer å få det ene hjulet opp på platået mens det andre henger under.

Rat on a scooter XL er underholdende og nærmest avhengighetsskapende, men vi skulle gjerne hørt litt flere lydeffekter og kanskje litt musikk.

Spillet kan lastes ned fra App Store for seks kroner, omtrent det samme som en bolle på Ica altså.

S60 med og uten trykkskjerm

Brick Breaker Revolution

Mange kjenner til "Brick Breaker" der du skal flytte på en plate for å holde en ball i lufta og få bort brikkene som befinner seg i lufta. Brick Breaker Revolution er basert på det klassiske spillet, men gjør at sitter gapende og lurer på hva i alle dager som skjer.

Kula kan få granater i bane rundt seg, den kan bli en ustoppelig flammekule og innimellom kan du skyte opp raketter med platen du styrer. Musikken vekker også innlevelse.

Når du kommer videre til neste brett skal du føre kule opp forbi toppen av brettet, og du går direkte til neste verden hvor du skal ta knekken på flere brikker.

Spillet minner mest om en fotballkamp der målet flytter seg under kampen, skytevåpen er tillatt og publikum roper "mere blod". Ja, det er underholdende.

Brick Breaker Revolution kan kjøpes på Ovi Store for 45 kroner. Du kan også laste ned en demoversjon i stedet, men denne varer ikke så lenge før du blir bedt om å kjøpe spillet.

High Speed 3D

Ikke uventet skal du kjøre bil i High Speed 3D. Du starter i noe som ser ut som en Nissan Skyline. Du har et vell av baner å velge mellom, som må låses opp underveis, og du kan starte din egen karriere.

Å kontrollere bilen er imidlertid veldig vanskelig dersom du har en trykkskjermmobil, og å starte en karriere med en trykkskjermmobil går faktisk ikke an. Du kan nemlig ikke skrive inn noe navn, og kommer deg derfor ikke videre. En tastaturmobil er dermed å foretrekke.

Å styre bilen med tastaturet går fint, men bilen oppfører seg likevel litt merkelig. Bilen ser ut til å overstyre, naturligvis siden det er en Nissan Skyline, bilen svinger likevel usedvanlig godt uansett hvor god fart du har i en brå sving, og det er umulig å få en sleng som må rettes opp.

Når det gjelder lyder kan du velge mellom å høre effekter eller musikk, ikke begge deler altså, og grafikken må sies å være ganske dårlig.

Alt i alt er underholdningsverdien veldig begrenset, men om du kan leve med ulempene kan det helt sikker være tidsfordriv å teste ut flere baner og biler.

Spillet kan lastes ned fra Ovi Store, og er gratis som Lite-versjon.

Se våre andre spilltester

Fire utfordringer, og en hoppende ku

Fly F16 eller kverk snikende ulver i parykk

Ta en actionpotet

Mobilspill til helgen

Fra slemme månemenn til rolige fiskevann

Søl bort helgen med mobilspill

annonse