Til hovedinnhold

Ta en action-potet

Denne helgen har vi plukket noen av de enkleste spillene for noen av de vanligste plattformene. Her dreier det seg om enkle arkadespill og til dels vanskelige geometriske utfordringer. God fornøyelse.

Iphone

You Vs Wall

I introduksjonen til You Vs. Wall blir vi møtt av en mann som titter på en avisartikkel. Avisartikkelen omhandler en konkurranse om å utvikle verdens teiteste spill. You Vs. Wall er absolutt et teit spill, men det funker.

På et utvalg brett blir man møtt av vegger med varierende mønster. Se for deg avtrykket til Snurre Sprett idet han løper gjennom en vegg for å komme unna jegeren, eller tilsvarende.

Målet med spillet er å lede en person uskadd gjennom hver murvegg. For å gjøre det må man flytte på kroppsdeler i alle retninger, og innimellom er det ganske heftige positurer som må inntas for å komme gjennom veggen.

You Vs. Wall er perfekt hjernedød underholdning til å slå i hel noen minutter man har til overs. Det krever absolutt ingen forkunnskaper eller talent, og det er heller ikke særlig stressende.

På den negative siden er You Vs. Wall strengt tatt mer tidsfordriv enn spill. Fraværet av utfordringer gjør at det nok ikke er et spill man blir sittende med forbi den tiden man hadde til overs, noe som gjerne kjennetegner de virkelig gode mobilspillene.

You Vs. Wall kan lastes ned gratis fra App Store.

Red Ball

I Red Ball går spillet ut på å lede en rød ball forbi diverse hindringer. Dette altså også et spill av den forholdsvis enkle sorten, i hvert fall når det kommer til utforming. Red Ball er dog langt mer utfordrende enn You Vs. Wall.

Det minner på mange måter litt om det originale Trials-spillet, der man må beregne farten med pinlig nøyaktighet for å ikke lide en plutselig død. I Red Ball fins det ingen justering av vinkel i forhold til underlaget, slik man fant i Trials. Det er tross alt en ball man styrer. Men man må hoppe fra tid til annen for å unngå farer som spikermatter og svingende ninjastjerner.

Kontrollene er enkle og greie i form av knapper på skjermen. De fungerer tålelig godt, men kunne vært bedre. Det er også mulig å bruke bevegelsessensoren i Iphone til å styre kulen, men dette opplevde vi som en ganske dårlig løsning.

I motsetning til andre bevegelsesstyrte spill er styringen i Red Ball alltid enten eller. Uten den glidende overgangen vi er vant til fra andre steder blir det fryktelig vanskelig å beregne hva slags vinkel man må holde telefonen i for å ikke lenger gi full pinne.

Red Ball holder deg lett opptatt lenger enn planlagt. Det har av den aller enkleste grafikken vi har sett på et Iphone-spill, og kontrollene er tidvis litt vanskelige av seg. Likevel liker vi det svært godt. At de første brettene kan lastes ned gratis fra App Store er heller ingen ulempe.

Java

Tile Drop

Dette er enkelt og greit en Tetris-klone som virker. Det fins et hav av mer eller mindre gode Tetris-varianter for telefoner med Java-støtte. Der mange har mye staffasje eller nye måter å forsøksvis øke moromengden på, har Tile Drop fint lite av dette.

Den er dermed rask og enkel å ta i bruk. Prinsippet burde være velkjent for de fleste. Blokker av ulike farger og fasonger faller ned fra himmelen. Disse skal stables etter tur, og man skal unngå for mange tomrom. Hele horisontale linjer blir borte og gir poeng, mens linjer med tomrom i blir stående til man får fylt rommet.

Som på alle andre Tetris-varianter går det fort sport i å forsøke å kverke så mange linjer som overhodet mulig om gangen. Denne taktikken leder lett ut i døden, når den velkjente Tetris-guden gang på gang serverer alle andre blokker enn de man trenger.

Tile Drop er såpass enkelt og gjennomført at det er nærmest utelukkende spillbarhet, og det liker vi. Spillet er tilgjengelig for gratis nedlasting fra Getjar.com.

Symbian S60

Trigna

Trigna er et spill som hører inn under den klassiske puzzle-sjangeren. Man blir tildelt et sett punkter av forskjellige farger. Som vanlig indikerer fargene hvilke punkter som hører sammen. Målet er å lage så mange triangler som overhodet mulig.

Til trekantbyggingen får man en tilmålt mengde tid, og når man har funnet alle de mulige trekantene blir man gitt poeng avhengig av om man har funnet alle og hvor fort man har funnet dem.

Det hele er lagt opp særdeles enkelt, og med en liten forklarende innledning kommer man fort i gang. Konseptet er enkelt, men mulighetene for trekanter varierer fra bare noen få til en hel haug.

Kjapp og enkel underholdning som funker slik den skal. Kontrollene er ofte problematiske på halvkomplekse mobilspill. I Trigna er kontrollene svært enkle og gode, og man føler aldri at man kjemper mot kontroller som ikke virker slik de skal.

Trigna har potensiale for timesvis med underholdning for de som er litt matematisk anlagte eller liker spill i puzzle-sjangeren. Det fins gratis prøveutgave på Handango.com, og man kan kjøpe det for tett under 10 dollar.

Android

Action Potato

Action Potato har foruten et av de beste spillnavnene vi har hørt ganske kurant spillbarhet. Dette spillet kan ses på som en forlengelse av de gode gamle Whac-a-mole-spillene som fortsatt går sin seiersgang i ymse versjoner rundtom.

Man er, eh... et sett kjeler. Med disse kjelene skal man fange poteter som flyr forbi i varierende hastighet og høyde. Avhengig av hvilken kjele man fanger den luftbårne rotfrukten i får man ulikt antall poeng. Poengene per fangst øker også etter antall poteter man har fanget på rad.

For å komplisere det hele kommer det også fra tid til annen blå poteter flyvende forbi. Disse er tydeligvis uspiselige, og man mister en kjele dersom man fanger en. Heldigvis får man sjansen til å vinne kjelen tilbake når det kommer hjerter flyvende forbi.

Action Potato er overraskende god underholdning til å være så enkelt. Det er ikke flere brett eller mange modi å velge i. På slutten av hvert spill, når man har fanget blå poteter med alle grytene, har man derimot en poengsum som det lett kan gå litt mani i å forhøye.

Spillet har dessuten et sett lydeffekter som er særdeles iørefallende, og som nok de færreste i åpent kontorlandskap kan motstå å kommentere.

Spillet ligger på Android Market og er helt gratis.

Se våre andre spilltester

Mobilspill til helgen

Fra slemme månemenn til rolige fiskevann

Søl bort helgen med mobilspill

annonse