Til hovedinnhold

Søl bort helgen med mobilspill

Iphone

Traffic Rush

I Traffic Rush tar man kontrollen over et kryss. Krysset er tett trafikkert, men det meste går rolig for seg i begynnelsen. Oppgaven man blir tildelt er å dirigere lastebiler, personbiler og motorsykler på en tryggest mulig måte gjennom krysset.

Dirigeringen foregår ved at man trykker på kjøretøy for å stoppe dem før kollisjonen er et faktum. Har en bil likevel kommet seg halvveis over krysset før du legger merke til at den er på kollisjonskurs kan du trekke i den for å få den unna veien så fort som mulig.

Det hele går rolig og gemyttlig for seg i begynnelsen. Rent trivelig er det faktisk. I løpet av kort tid rakner dog idyllen og alt går åt skogen. Biler kommer i alle retninger, og hvem har bedt den motorsykkelen om å dukke opp akkurat der?

Dette er enda et spill av typen som overbelaster hjernen med mest mulig informasjon på en gang. Liker du liknende spill som Flight Control eller Airport Mania er Traffic Rush noe for deg. Det vil sannsynligvis også telle som relevant erfaring ved opptak til flygelederskolen.

Traffic Rush er for tiden gratis tilgjengelig på App Store. Definitivt mye moro for pengene, eller mye irritasjon om du er av typen som blir sint i trafikken.

Symbian S60

Octopuzzle

Treasure Arm

Treasure Arm er et klassisk spill i puzzle-sjangeren. Her skal man kontrollere en arm som har flere ledd. Disse skal kontrolleres med tastene på telefonen, og er tidvis ikke helt enkle å kontrollere.

Målet er å plukke opp nøkler som ligger spredt i umiddelbar nærhet rundt armen. Når en nøkkel så er plukket opp skal man jobbe seg tilbake til en hengelås som skal åpnes.

Det dukker opp stadig fler hindringer rundt armen, og på toppen av det hele er rundene tidsbaserte. Å flytte på armen krever energi og man har kun en viss mengde energi til rådighet per runde. Støter man borti ting mister man energi, og man mister selvsagt også tid på å stå i ro.

Dette er kjapt og enkelt tidsfordriv, men de helt store opplevelsene uteblir. Spillet kan hentes gratis fra Nokias Ovi Store. Den svært lave prisen kommer av at spillet er reklamefinansiert. Reklamen er ganske fremtredende, ettersom den dukker opp mellom hvert brett med spørsmål om kjøp eller produkter.

Crazy Penguin Catapult

De farlige isbjørnene har gått til krig mot pingvinene. Hvis man ser bort fra den åpenbare kunstneriske friheten som kreves for å plassere pingviner og isbjørner i samme nabolag er dette et stykke god underholdning

Mekanikken er såre enkel, og den vil nok være kjent blant de mange som har spilt tilsvarende spill i nettleseren på vanlige datamaskiner. Man starter veien i en brettvelger, og selv om vi ikke spilte til veis ende i forkant av denne testen regner vi med at det dukker opp spennende saker på slutten.

I hvert brett blir man forsynt med et utvalg spretne pingviner som skal denges over noen isfjell. Når man har sørget for å sende alle pingvinene i bane, eller eventuelt sendt dem med nebbet først i nærmeste isformasjon, går spillet over til siktemodus.

I det som må være noe av en ny opplevelse for pingvinene, kommer de flyvende inn over hodene på en gjeng intetanende isbjørner. Her skal man altså velge når pingvinen skal sette kursen nedover. Fortrinnsvis bør man treffe så mange bjørner som mulig med pingvinen.

Underveis får man flere forskjellige hjelpemidler. Blant annet kan det være nyttig å sende pingvinene gjennom en ring av ild, dersom bjørnene skjuler seg under isformasjoner på andre siden.

Konseptet er enkelt, og vi har sett det før. Men dette er knall underholdning som det ikke tar lang tid å plukke frem eller å bli klok på. En absolutt anbefaling. Spillet hentes enkelt fra Ovi Store som er tilgjengelig på de fleste S60-telefoner fra Nokia. En gratis tidsbegrenset prøveutgave fins, og spillet kan i tillegg kjøpes i fullversjon for 30 kroner.

Android

Raging Thunder

Bilspill på spillkonsoller eller PC kan være utrolig morsomt, men på mobiltelefoner ender det som oftest i tårer. Grafikken er elendig, det er umulig å kontrollere bilen og underholdningsverdien slukes inn i frustrasjonen. Raging Thunder er et unntak. 

I Raging Thunder trenger du bare styre bilen ved å vippe på telefonen, og gassingen går mer eller mindre av seg selv. Du kan gi mer gass ved å dra fingeren opp på skjermen, eller bremse ned ved å dra fingeren motsatt vei, men du trenger ikke aktivt å styre hastigheten. 

Det er likevel litt vanskelig å kontrollere bilen til tider, men om du krasjer i veggene mister du heldigvis ikke veldig mye fart.

Underholdningsverdien er god, og blir enda bedre om du velger flere spillere. Du kan nemlig spille mot venner over internett eller lokalt nettverk. 

Den bilinteresserte som har lyst til å rette opp bilen når den får sleng, trimme bilen ved å kjøpe turbo, intercooling og nye kammer og høre en realistisk motorlyd må jekke ned forventningene mange hakk. Det er ikke det spillet handler om. Dette er ren underholdning med en liten dose realisme. 

Spillet lastes ned via Android Market rett fra mobilen din.

Family Guy Puzzle / Simpsons Puzzle

Liker du puslespill? Family Guy og Simpsons Puzzle er puslespill av enkleste sort, som fungerer utmerket som tidsfordriv uten at spillet krever altfor mye konsentrasjon. 

Du starter med ni små bilder, som skal stables på skjermen til å bli ett stort. Skjermen er helt full av brikker, og hver gang du flytter en brikke bytter den plass med brikken som var der fra før. Når ett bilde er fullført går du videre til neste level, og antallet brikker øker for hver level. 

Simpsons og Family Guy Puzzle duger til å slå hjel overskuddet av tid i de fleste anledninger, men det er ikke noe du spiller i timesvis. Underholdningsverdien er grei, men det er ikke et spill du lever deg inn i. 

Spillet lastes ned via Android Market rett fra mobilen din.

annonse